Деца от ДГ „Мирослава” и техните родители изработиха заедно книжки

...
Деца от ДГ „Мирослава” и техните родители изработиха заедно книжки
Коментари Харесай

В ДГ Мирослава деца и родители стъкмиха книги с любими...

Деца от ДГ „ Мирослава” и техните родители създадоха дружно книжки и огромна енциклопедия на групата. Страничките с обичани приказни герои са измайсторени в продължение на цяла седмица на отворените порти в детското заведение. А томчетата през днешния ден ще бъдат показани на празненство във връзка Деня на националните будители, на което ще гостуват също възпитаници от ОУ „ Св. Екзарх Антим I”.

Акцията е в границите на нашата стратегия за повишение на грамотността и в унисон с политиката за работа с родителите, изясни директорката на ДГ „ Мирослава” Радка Гъркова. Освен с майсторене на книжки, децата погледнали към приказните сюжети и посредством езика на театъра, участвайки в драматизации.

По време на самодейността, предшестваща днешния празник, деца и родители обменяли книги с други фамилии. Обогатени са и библиотечните кътове в групите.

Днес всяка от тях ще насочи свое обръщение, а учителите ще провокират децата да разпознаят на портретите будители, измежду които Иван Вазов, Христо Ботев, Васил Левски и Паисий Хилендарски.

Това е празник освен на четенето, книгата и будителите, а на знанието и мъдростта, сподели Радка Гъркова. Децата ще го споделят с райкмета на „ Централен” Георги Стаменов и старши специалиста по предучилищна подготовка от Регионалното ръководство по обучение Добринка Нинова.
тагове ДГ " Мирослава " книги обичани герои Ден на националните будители  В ДГ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР