Деца на 3-годишна възраст започват да получават ваксини срещу Covid-19

...
Деца на 3-годишна възраст започват да получават ваксини срещу Covid-19
Коментари Харесай

Китай започва да ваксинира деца на 3-годишна възраст

Деца на 3-годишна възраст стартират да получават ваксини против Covid-19 в Китай на фона на зачестилите случаи на заразяване в няколко провинции, заяви Daily Mail, представен от БГНЕС.

Местните градски и провинциални управляващи в най-малко пет провинции издадоха през последните дни вести, с които оповестяват, че децата на възраст от 3 до 11 години ще би трябвало да се имунизират.

76% от популацията на Китай е изцяло имунизирано, защото управляващите се стремят да поддържат политика на нулева приемливост към епидемиите.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Куба стана първата страна в света, която имунизира деца от 2...

По време на пандемията Китай прилагаше ограничения за затваряне, карантина и наложителни проби за вируса и значително ликвидира случаите на локална зараза, като в същото време имунизира изцяло 1,07 милиарда души от 1,4-милиардното си население.

Правителството е изключително загрижено за разпространяването на по-заразния вид " Делта " от туристи и се ангажира да имунизира популацията преди Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари. На задгранични фенове към този момент е неразрешено да участват на игрите, а участниците ще би трябвало да останат в балон, който ги отделя от хората на открито.

В понеделник Джансу, северозападна провинция, която е мощно подвластна от туризма, затвори всички туристически обекти, откакто откри нови случаи на Covid-19, а на жителите на някои елементи на Вътрешна Монголия беше подредено да останат на закрито поради епидемията там.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Компаниите Pfizer и BioNTech обявиха в сряда, че взаимната им ваксина против Covid-19 е безвредна и...

Националната комисия по опазване на здравето заяви, че през последните 24 часа са открити 35 нови случая на локално предаване на инфекцията, четири от които в Джансу.

Най-широко употребяваните ваксини в Китай, Sinopharm и Sinovac, са посочили резултатност при предотвратяването на тежки болести и предаване на вируса, въз основа на обществени данни. Но не е даден финален отговор на въпроса за отбраната, която те оферират против разновидността " Делта ", макар че съгласно публични лица те остават надеждни.

През юни Китай утвърди две ваксини - тази на Sinopharm от Пекинския институт за биологични артикули и Sinovac - за деца на възраст от 3 до 17 години, само че имунизира единствено тези на възраст над 12 години. През август регулаторните органи утвърдиха още една ваксина - Sinopharm на Института за биологични артикули в Ухан. След като имунизациите получиха вътрешно утвърждение за децата в Китай, задграничните държавни управления започнаха да слагат инжекции на децата в личните си страни.

В Камбоджа се употребяват както инжекциите Sinovac, по този начин и тези на Sinopharm при деца на възраст от 6 до 11 години, а регулаторните органи в Чили неотдавна утвърдиха Sinovac за деца на възраст от 6 години.

В Аржентина регулаторните органи утвърдиха имунизацията Sinopharm за деца на 3-годишна възраст.

Много разрастващи се страни, останали отвън конкуренцията за приемане на инжекции от западни фармацевтични компании като Pfizer и Moderna, купуват китайски ваксини.

По данни на Министерството на външните работи на Китай от септември до момента са доставени над 1,2 милиарда дози.

Дори и при необятното разпространяване на имунизациите в страната и по света, не всички родители са сигурни в тях, като се базират на по-малко обществено налични данни.

Уанг Лу, която живее в южния град Фуджоу в провинция Фудзиен, споделя, че не бърза изключително да имунизира тригодишния си наследник.

„ Просто не съм доста наясно с профила на сигурност на имунизацията, тъй че не желая да го имунизирам, най-малкото не желая да съм първата ", сподели госпожа Уанг.

През септември Sinovac стартира изпитване за резултатност измежду 14 000 деца в разнообразни страни. Одобрението ѝ в Китай се основава на по-малки изпитвания във фаза 1 и фаза 2. Пекинската ваксина на Sinopharm също е утвърдена въз основа на по-малки изпитвания във фаза 1 и фаза 2. Те бяха оповестени по-късно в рецензирани списания.

Други родители обявиха, че не са обезпокоени, защото доста други хора към този момент са инжектирани.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР