Деца колоездачи нарушиха Закона за движение по пътищата.Видео, което е

...
Деца колоездачи нарушиха Закона за движение по пътищата.Видео, което е
Коментари Харесай

Познахте ли си децата? Обяснете им как се пресича пешеходна пътека с колело СНИМКИ

Деца колоездачи нарушиха Закона за придвижване по пътищата.

Видео, което е споделено в обществената мрежа Facebook, демонстрира по какъв начин деца на колела нарушават Закона за придвижване по пътищата. Случката е снимана в Габрово, а от фрагментите, снимани от видеорегистратор в автомобил, ясно се вижда, че децата не слизат от велосипедите си при прекосяване през пешеходна пътека в града.

" Родители, в случай че си познаете децата от клипа, им обяснете по какъв начин се пресича пешеходна пътека с колело ", написа Мартин Христов.

Съгласно ЗДвП всеки участник в придвижването (включително и велосипедистите) е задължен да се преценява с разпоредбите за придвижване на пътя и да ги съблюдава, както и да не основава заплаха за останалите участници в придвижването, посредством свое деяние или безучастие. А по отношение на прекосяването през пешеходна пътека - колоездачът е задължен да слезе от велосипеда и да премине през нея като пешеходец. Този текст е записан категорично в Закона за придвижване по пътищата.



Мартин Христов помоли родителите на децата, минали рисково през пешеходната пътека, да им обяснят, че при завой на ляво се подава сигнал с лява ръка.

" Карах постепенно и ги видях. За да избегнем катастрофи им обяснете правилника, преди да ги пускате да карат из града! ", написа още мъжът.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР