Деца и възрастни дефилираха с изработени от тях самите карнавални

...
Деца и възрастни дефилираха с изработени от тях самите карнавални
Коментари Харесай

​Айляк парад събра пловдивчани в парк Лаута

Деца и възрастни дефилираха с направени от тях самите карнавални маски и костюми. Събитието е подготовка за огромния церемониал, който ще се състои на 4-и май следващата година. Тогава Пловдив ще е европейска столица на културата.


Усмихнато, с въодушевление, отдадени на удоволствието и измежду другари - по този начин участниците в парада демонстрираха смисъла на думата „ айляк ". Под звуците на музика напълно безгрижно, шествието обиколи парк " Лаута ".

Основна атракция в парада е фигура, наречена „ Господин Харалампи ", която въплъщава пловдивския метод на живот - айляк. Той е блажено излегнал се риболовец край Марица и държи в ръката си с изключение на въдица халба с бира.

Представители на животинския свят и приказни герои дефилираха един до друг с типични пловдивски облици като градските кокони, които имат единствено един ангажимент:
Лили: Разхождат се по центъра с най-красивите си облекла.
Деца от разнообразни пловдивски учебни заведения и читалищни групи направиха сами своите маски и костюми в особено проведени креативен работилници. Ателиетата ще продължат и следващата година, с цел да трансфорат огромния церемониал през май в незабравимо празнично събитие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР