Деца и ученици от 26 училища и детски градини донесоха

...
Деца и ученици от 26 училища и детски градини донесоха
Коментари Харесай

Деца от 26 училища и детски градини се включиха в първомартенски благотворителен базар в МОН

Деца и възпитаници от 26 учебни заведения и детски градини донесоха празнично въодушевление в Министерството на образованието и науката в деня на Баба Марта. Те участваха в благотворителен базар, на който показаха направени от самите тях мартеници, заяви пресцентърът на ведомството.
 
Проявата бе открита от министър-председателя акад. Николай Денков и министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, а измежду гостите бяха министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, министърът на културата Кръстю Кръстев, депутати, представители на синдикалните и работодателските организации в образованието и други
 
" Мартениците на този базар са направени от децата и учениците. Приходите от продажбите им се дават на самите учебни заведения и огромна част от тях ще бъдат употребявани за щедрост. Затова желая да благодаря на децата, учениците и техните учители. Бъдете все по този начин сръчни и положителни ", сподели министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при откриването на базара.
 
Министър-председателят акад. Николай Денков означи, че днешният празник е български, претърпял през вековете и постоянно ще ни сплотява.
 
 Деца и възпитаници от 26 учебни заведения и детски градини донесоха празнично въодушевление в Министерството на образованието и науката в деня на Баба Марта. Те участваха в благотворителен базар, на който показаха направени от самите тях мартеници Деца и възпитаници от 26 учебни заведения и детски градини донесоха празнично въодушевление в Министерството на образованието и науката в деня на Баба Марта. Те участваха в благотворителен базар, на който показаха направени от самите тях мартеници Източник: Пресцентър на МОН
Днес е показана столичната просветителна система в нейната цялост, посочи началникът на Регионалното ръководство по образованието София-град Ваня Кастрева. Тя уточни, че в базара вземат участие частни детска градина и учебно заведение, общински детски градини, както и държавни и общински учебни заведения.
 
Сред просветителните институции има такива от централната част на София, както и от по-отдалечени региони на Столична община. Част от учебните заведения имат дългогодишни обичаи в разнообразни благотворителни прояви и начинания. Свои мартеници показаха и седем професионални гимназии с разнородни профили и специалности -високи технологии, стопанска система, селско стопанство, туризъм, облекло, текстил, дизайн.
 
Всички те демонстрираха извънредно творчество и досетливост в изработването на своите произведения от бели и червени конци, като за изработката им доста от тях употребяват и уменията, добити в класната стая. Част от децата изработваха мартениците си на място пред очите на гостите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР