Деца и младежи от Център за настаняване от семеен тип

...
Деца и младежи от Център за настаняване от семеен тип
Коментари Харесай

В Благоевград отбелязаха Деня на шегата и Часът на земята

Деца и младежи от Център за настаняване от фамилен вид и ползватели  на Преходно жилище към Община Благоевград означиха Часът на земята със занимателна стратегия, благодарение на студенти от Американски университет в България.

В парка при общежитията на висшето образователно заведение, малчуганите участваха в ролеви игри, а лицата им бяха изрисувани с обичани приказни и анимационни герои, като за задачата бяха употребявани специфични безвредни багрила. Децата насочиха и своите послания за запазване на планетата и под формата на заниманията научиха, че отговорността за това е на всеки един човек.

На 1 април, Ден на хумора и шегата, потребителите на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и ЗЖ „Искра“ се заредиха с доста позитивни страсти по време на театрално-музикална стратегия, изнесена от Бранимир Митова, шеф на държавна такса „ Проф. Енчо Халачев “. Той показа дребни етюди от „Ветаро“ от Елин Пелин, „Писмо от Пижо до Пена“, „Писмо от Пена до Пижо“ и извърши няколко остарели градски хумористични песни.

В знак на признателност екипа и ползвателите на обществените услуги сервираха негов портрет нарисуван от един от потребителите.

Преди дни ползвателите на Дневен център за пълнолетни лица с психологични разстройства „ Светлина “ към Община Благоевград и ползвателите на услуги на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания към Община Симитли посетиха параклис „ Св. Мина “ в кв. „ Ораново “. В рамките на проведен излет, те участваха и в особено готови ролеви игри.

Потребителите на обществените услуги в Благоевград бяха посрещнати с питка и мед, по остарял български бит.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР