Деца бежанци без родители, които са настанени в Кранево, разказаха

...
Деца бежанци без родители, които са настанени в Кранево, разказаха
Коментари Харесай

13-годишния Дима от Вишгород: Руските окупатори ни качиха върху танковете и ни използваха като жив щит

Деца бежанци без родители, които са настанени в Кранево, описаха пред камерата на " Нова телевизия ", че някои от тях са прекарали 16 денонощия в бомбоубежище. Като 13-годишния Дима от Вишгород, град покрай Киев. Момчето споделя за бомбардировките като за фойерверки, които звучат 20 пъти по-силно. 

" Руските окупатори ни качиха върху танковете и ни използваха като жив щит, те стреляха по мирното население ", спомня си той.

В групата от Киевския район има общо 46 деца. Юля, началник на групата, споделя, че има деца, доведени от лели и баби, а има и такива, които никой не е довел. Има и случаи на умряла майка и татко, биещ се на фронта, както и различен, в който майката се грижи за ранените. 

" С някои фамилии не можем да се свържем, не знаем дали са живи. Те са без телефони в изби ", описа още тя. Доброволци оказват помощ в извозването им до България.

Собственикът на хотела, където са настанени децата, поема разноските им, а доброволци и БЧК оказват помощ с издръжката им. Управителят Христо Стилянов споделя, че концепцията идва, откакто схваща, че във Варна няма места за тях. " Имаме 170 индивида в хотела, чакаме да настаним още 200 в другия. Има 4 пункта, които работят 24 часа за регистрацията на бежанците ", уточни той.

От своя страна Светла Николова, шеф на Центъра за интеграция и рехабилитация в Балчик, твърди, че има подготвеност да се дава прочувствена поддръжка на децата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР