Детоксикацията е активен процес най-вече нощемАлкохолът, консумиран в малки дози,

...
Детоксикацията е активен процес най-вече нощемАлкохолът, консумиран в малки дози,
Коментари Харесай

Алкохолът прочиства от токсини в малки дози

Детоксикацията е деен развой най-много нощем


Алкохолът, употребяван в дребни дози, пази мозъка от възпалени процеси и оказва помощ на мозъчните кафези да се прочистват от отрови. Това настояват биолози в публикация, оповестена в научното списание “Scientific Reports ”. Все повече учени през последните години показват, че виното и други леки спиртни питиета намаляват заплахата от инфаркт, диабет и алцхаймер.

“Продължителният банкет на огромни количества алкохол вреди на централната нервна система, само че, въпреки това, успяхме да потвърдим, че в дребни дози спиртните питиета са потребни за мозъка, защото му оказват помощ да се прочисти ”, показват създателите от университета в Рочестър.

Връзката сред умерената приложимост на алкохол и понижената възможност човек да заболее от алцхаймер е навела създателите на публикацията на концепцията, че спиртните питиета може да влияят позитивно на детоксикацията на мозъка.

Изследователите създали наблюдения върху лабораторни мишки и открили, че постоянната приложимост на огромни количества алкохол предизвиква възпаления в мозъка и пречи на естествената работа на астроцитите – спомагателни кафези на мозъка, които играят основна роля в сформирането на каналите на глимфатичната система. Тези нарушавания се отразявали на държанието на животните – те по-слабо запомняли нова информация и по-трудно направлявали придвижванията си. В дребни дози обаче слабият алкохол работи друго.

Мозъчната глимфатична система служи за пречистване на нездравословни боклуци и химикали от мозъка и в случай че не работи вярно, се стига до всеобщо загиване на неврони. Детоксикацията е развой, изключително деен по време на сън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР