Детелина Ханчева, с която зам.-главният прокурор Иван Гешев живее на

Детелина Ханчева, с която зам.-главният прокурор Иван Гешев живее на ...

Публикация свърза близка до Гешев жена с Ваклин, зам.-главният прокурор видя атака срещу себе си.Детелина Ханчева, с която зам.-главният прокурор Иван Гешев живее на семейни начала, е съдружник с бизнес-партньора на строителния предприемач Александър Ваклин - Марио Кърковски. Това съобщава в своя публикация "Фрогнюз". Ваклин е основният свидетел по делото срещу бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева, която преди месец бе осъдена на 20 г. затвор за подкуп.

Публикацията е със заглавие: "Жената до Гешев е съдружник с ортака на Ваклин".

Иван Гешев коментира пред "Дневник" материала с думите: "Не чета "Фрогнюз" по хигиенни съображения. На второ място - по делото КТБ, по което съм прокурор, има доказателства и данни за свързаност на журналисти от тази медия с подсъдими лица, намиращи се в Белград, респективно подсъдимият Цветан Василев. Така че очаквам всякакви неща, които могат да излязат от този сайт и няма да се изненадам, ако кажат всичко – включително, че майка ми е човекоядец".

На въпрос дали това е атака срещу него самия в навечерието на избора на нов главен прокурор и при положение, че името му е спрягано за евентуален кандидат за поста, Гешев отговори, че атаките срещу него даже са закъснели.

"99% потвърждавам и към този момент, което казах и преди - не смятам да участвам в това кално състезание", уточни зам.-главният прокурор.

Според публикацията във "Фрогнюз" и справка в Търговския регистър Ханчева е съдружник с Кърковски във фирмата "Отеа" ООД. Това дружество е собственост на Ханчева и фирмата "М Консулт 95" ЕООД. Неин управител е Кърковски, който се появява и в няколко други дружества. В едно от тях- "МС Консулт 2004" - той е съдружник с Ваклин. Миналият април тази фирма е прехвърлена на трети човек.

Жената, с която Гешев живее, е купувала имоти от друга фирма на Кърковски - "МС Консулт 2010", пише "Фрогнюз". Става дума за апартамент и паркомясто в столичния район Зона Б-17.

В своята декларация за имущество и конфликт на интереси заместник-главният прокурор Иван Гешев се е възползвал от правото, което има по закон, като изрично е посочил, че не желае да декларира какво притежава човекът, с когото е във фактическо съжителство.

Източник: dnevnik.bg