Детелина Ханчева, с която зам.-главният прокурор Иван Гешев живее на

...
Детелина Ханчева, с която зам.-главният прокурор Иван Гешев живее на
Коментари Харесай

Публикация свърза близка до Гешев жена с Ваклин, зам.-главният прокурор видя атака срещу себе си

Детелина Ханчева, с която зам.-главният прокурор Иван Гешев живее на фамилни начала, е съучастник с бизнес-партньора на строителния бизнесмен Александър Ваклин - Марио Кърковски. Това оповестява в своя обява " Фрогнюз ". Ваклин е главният очевидец по делото против някогашния кмет на " Младост " Десислава Иванчева, която преди месец бе наказана на 20 година затвор за рушвет.

Публикацията е със заглавие: " Жената до Гешев е съучастник с ортака на Ваклин ".

Иван Гешев разяснява пред " Дневник " материала с думите: " Не чета " Фрогнюз " по хигиенични съображения. На второ място - по делото КТБ, по което съм прокурор, има доказателства и данни за съгласуваност на публицисти от тази медия с подсъдими лица, намиращи се в Белград, респективно подсъдимият Цветан Василев. Така че чакам всевъзможни неща, които могат да излязат от този уебсайт и няма да се изненадам, в случай че кажат всичко – в това число, че майка ми е канибал ".

На въпрос дали това е офанзива против него самия в навечерието на избора на нов основен прокурор и в случай, че името му е спрягано за възможен претендент за поста, Гешев отговори, че офанзивите против него дори са закъснели.

" 99% удостоверявам и към този миг, което споделих и преди - не считам да вземам участие в това кално съревнование ", посочи зам.-главният прокурор.

Според обявата във " Фрогнюз " и информация в Търговския указател Ханчева е съучастник с Кърковски във компанията " Отеа " ООД. Това сдружение е благосъстоятелност на Ханчева и компанията " М Консулт 95 " ЕООД. Неин шеф е Кърковски, който се появява и в няколко други сдружения. В едно от тях- " Министерски съвет Консулт 2004 " - той е съучастник с Ваклин. Миналият април тази компания е трансферирана на трети човек.

Жената, с която Гешев живее, е купувала парцели от друга компания на Кърковски - " Министерски съвет Консулт 2010 ", написа " Фрогнюз ". Става дума за апартамент и паркомясто в столичния регион Зона Б-17.

В своята декларация за имущество и спор на ползи заместник-главният прокурор Иван Гешев се е възползвал от правото, което има по закон, като категорично е показал, че не желае да заявява какво има индивидът, с който е във фактическо общуване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР