Детективите, които издирват Маделин Маккан, ще получат 100 000 лири

...
Детективите, които издирват Маделин Маккан, ще получат 100 000 лири
Коментари Харесай

Отпускат допълнителни £100 хил. за разследване на изчезването на Мади Маккан

Детективите, които търсят Маделин Маккан, ще получат 100 000 лири безплатна помощ за финансиране на следствието на изчезналото малко дете.

От 2011 година насам столичната полиция е получила 13 млн. паунда от държавното управление, защото се търсят към момента следи за Маделин, която е била единствено на три години, когато изчезва през май 2007 година

По това време тя е била на отмора в португалския курорт Прая да Луз дружно със фамилията си. 

Met Police detectives hunting for Madeleine McCann are set to receive £100k grant to help fund investigation for missing toddler
— Daily Mail Online (@MailOnline)
Искането за в допълнение финансиране от Министерството на вътрешните работи е направено от столичната полиция от името на интервенция " Гранж " - звеното, натоварено с издирването на Маделин.

През юни 2020 година немската полиция разгласи, че наказаният изнасилвач и педофил Кристиан Брюкнер е " главният обвинен за нейното похищение и ликвидиране " и сега той е обвиняем по обвиняване в три изнасилвания и две непристойни похищения. Той отхвърля да е забъркан в изгубването ѝ.

Източник, непосредствен до семейство Маккан, съобщи: " Това е доста радостна вест - Кейт и Джери в никакъв случай не са губили вяра и няма да я изгубят, намирането на Маделин или на това, което се е случило с нея, е от първостепенно значение за тях. Те са безпределно признателни на чиновниците от интервенция " Гранж " и поддържат връзка с тях по отношение на аспектите на издирването, а полицията явно има следи, щом е отправено искане за финансиране. “

Операция " Грейдж " беше стартирана през 2011 година от тогавашния министър на вътрешните работи Тереза Мей след молба на премиера Дейвид Камерън английските детективи също да оказват помощ в издирването.

Според данни на Министерството на вътрешните работи финансирането е намаляло през последните години от към 300 000 паунда през 2018-2021 година до 110 000 паунда за последната финансова година.

Met Police detectives hunting for Madeleine McCann are set to receive £100k grant to help fund investigation for missing toddler
— URBAN POP FAN (@UrbanPopFan)
Говорител на Министерството на вътрешните работи съобщи: " В сходство с нашите процедури за разпределяне на специфични безплатни средства финансирането на интервенция " Гранж " се утвърждава на годишна база. Финансирането за 2023-2024 година ще продължи до 31-ви март, а решенията за 2024-2025 година ще бъдат взети през идната финансова година в сходство с нормалната процедура. "

Кристиан Брюкнер, немски жител, е главният обвинен за изгубването на Маделин в Португалия през 2007 година, само че в нито един миг не му е повдигнато обвиняване за изгубването ѝ и той отхвърля да е забъркан.

През 2022 година той е разгласен за формален обвинен от прокурорите в Португалия, откакто се оповестява, че неговият жълто-бял кемпер VW T3 Westfalia е видян покрай курорта Прая да Луз в Португалия, където изчезва Мади.

47-годишният Брюкнер понастоящем излежава несвързана с изгубването на детето присъда в пандиза в Германия за обезчестяване. Брукнер отхвърля да е бил в региона по това време и се дистанцира от обвиняванията против него.

Но немските прокурори настояват, че телефонните разпечатки демонстрират, че той е получил позвъняване на 3 май 2007 година наоколо до " Ocean Club ", където изчезва Мади.

Снимки, оповестени предишния месец, демонстрират по какъв начин той се забавлява с другари няколко седмици откакто полицията го разпитва за първи път по отношение на изчезналото дете.

Семейството на Мади поддържаше следствието с частни детективи, до момента в който Скотланд Ярд не стартира лично следствие през 2011 година

Madeleine McCann investigation to receive £100k grant as detectives handed financial boost in search for toddler
— GB News (@GBNEWS)
Девет години по-късно полицията в Брауншвайг, Северна Германия, разпознава Брюкнер като нов обвинен. През 2021 година прокурорите обявиха, че са " 100 % сигурни ", че са разкрили верния човек.

Германският прокурор Ханс Волтерс съобщи, че доказателствата включват разбор на телефонни диалози, съгласно които той е бил в " Оушън клуб ", в който фамилията е отседнало, когато Маделин е изчезнала, както и хипотетично самопризнание, което Брюкнер е направил на собствен другар.

През април предходната година беше обявено, че Кристиан Брукнер може да не бъде упрекнат в Германия за изгубването на Маделин, откакто съдът постанови, че прокурорите нямат пълномощия да водят дело против него.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР