Дете почина в неонатологията на болницата в Търговище от много

...
Дете почина в неонатологията на болницата в Търговище от много
Коментари Харесай

Окръжен прокурор за смъртта на бебето: В неонатологичното отделение на болницата камери няма

Дете умря в неонатологията на болничното заведение в Търговище от доста тежки контузии. Обвинена е акушерка от болничното заведение, където е умряло детето.

На 25 февруари е родено детето, а на 28-и сутринта застъпва на промяна дневния личен състав, който е открил, че бебето е в неприятно положение. От скенер се открива, че то има травма на черепа и мозъчен кръвоизлив. Разпитана е акушерката от нощната промяна. Впоследствие е и упрекната.

Това разяснява пред Нова тв Васил Василев, областен прокурор в Търговище.

Тя има нейна версия за случилото се - че детето единствено се е блъснало. Това ще се открива с експертизи, разяснява той.

Бебето е било настанено в легло. В самото поделение камери няма. Първоначално акушерката е упрекната за причиняване на тежка телесна щета, породена по несъобразителност. Но в неделя настъпи гибелта на детето и обвиняването е променено. Следствените дейности не престават. На този стадий е открито, че контузията е една, добави той.

Мисля, че акушерката е  с 32-годишен стаж, само че не съм добре осведомен. Бебето е било родено крепко, само че недоносено, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР