Дестинация:;Японската култура е стара колкото света и необятна колкото вселената.

...
Дестинация:;Японската култура е стара колкото света и необятна колкото вселената.
Коментари Харесай

10 любопитни факта за японската култура


Дестинация :
;

Японската просвета е остаряла колкото света и необятна колкото вселената. Тя е фамозна с изтънчената си кухня и изискани ритуали, с обичайните си изкуства и модерна поп просвета. Но неповторимите й публични навици и традиции я трансформират в примерен културен модел в целия свят. Ето няколко любопитни обстоятелството от японския метод на живот.
   10 любопитни обстоятелството за японската просвета
 
При споменаването на Япония, мнозина се сещат за красивите гейши, облечени в пъстроцветни кимона и „ обречени “ да забавляват обществото (а знаете ли, че доста от тях в действителност са преуспяващи бизнес дами?), за воините - самураи с именити бойни умения, за  внушителните сумо – борци (включително нашият Котоошу), които би трябвало да съблюдават специфичен режим, с цел да поддържат форма, и за спиращите дъха градини с вишневи дървета, под които се провеждат обичайни пикници с японски чадърчета.
 

Да, всичко това е неразделна част от японската просвета. Но ние ще обърнем внимание на културните порядки в обществото, с помощта на които нацията от Страната на изгряващото слънце епохи наред свети с разсъдък, дисциплинираност и обичаи, някои от които извънредно любопитни и непознати за нас, балканците.
 1.    Японците са учтиви и работливи и със мощна принадлежност към хармоничния живот.
От дребни се учат да работят за общото богатство, вместо за персоналния си интерес и прецизно съблюдават йерархичните модели (в фамилията, в бизнеса, в обществото). Възрастните хора са уважавани както вкъщи, по този начин и на открито.

 
2.   Японците съблюдават желязна дисциплинираност даже в градския превоз.
Качването става по реда на идване (което изяснява стройните войнишки редици на спирката), а не по метода на избутванетто. А водачите носят бели ръкавици и фуражки.

 
3.   Билетът се заплаща на слизане от рейса, посредством автомат до първата врата, който връща и ресто.
Затова качването става през задните порти и се слиза единствено през първата. Качването през първата врата е разрешено единствено на начална спирка. 

 
4.   В Япония равнището на безработица е доста ниска.
Служителите почиват единствено седмица в средата на август, и имат право да купуват алкохол едвам след 18:00 ч. А с цел да се подтиква продуктивността им за идния работен ден, в доста компании се оргазнизира утринна физзарядка.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР