Десният популизъм се завръща. Парламентарните избори в Швеция на 11

...
Десният популизъм се завръща. Парламентарните избори в Швеция на 11
Коментари Харесай

Защо десният популизъм отново броди из Европа?

Десният популизъм се завръща. Парламентарните избори в Швеция на 11 септември завоюва коалиция, в която членува партия с неонацистки корени. В Италия ще гласоподават тази неделя и по всичко проличава, че новата звезда на евроскептицизма Джорджия Мелони ще застане отпред на това, което Ройтерс дефинира като " най-десният кабинет от Втората международна война насам ". Така тимът на популистите, към които обичайно отнасяме Унгария и Полша, може заплашително да нарасне.

На какво се дължи ренесансът на популизма? Анализирането на аргументите е предмет на диалога ни в 97-ия епизод на Z-каст с кореспондента на Клуб Z в Германия Капка Тодорова.

Ще ви издадем една от тях - мигрантския поток към Европа от началото на предишното десетилетие.

" Крайнодесният напредък в Европа е реакция на мигрантската рецесия от 2015 година Движения възкръснаха или заякнаха тогава. Седем години по-късно те са се кабрирали като партии ".

Как се демонстрира популизмът в другите елементи на Европа? Ще съумеят ли крайнодесните придвижвания в България да се докопат до властта? И по какъв метод войната в Украйна може да повлияе върху политическия образ на страните от остарелия континент?

Научете всичко това и доста повече в 97-ия епизод на Z-Каст.



Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР