Десният министър на риболова на Норвегия Пер Сандберг напусна поста

...
Десният министър на риболова на Норвегия Пер Сандберг напусна поста
Коментари Харесай

Тази красива брюнетка направи голяма беля в норвежкото правителство

Десният министър на риболова на Норвегия Пер Сандберг напусна поста си, откакто стана ясно, че е нарушил протоколите по сигурността, отивайки на отмора в Иран с новата си другарка, родена в Иран някогашна кралица на хубостта, написа Блиц.
 



Заместник-шефът на антимигрантската партия „ Прогрес “, която е част от ръководещата коалиция, призна, че е пътувал до Иран през юли с новата си 28-годишна другарка Бахаре Летнес, без да осведоми авансово кабинета на премиера. 58-годишният политик също по този начин е носел със себе си служебния си телефон. Норвежкото разузнаване постоянно включва Иран в описите като една от страните, които правят шпионаж. Другите постоянно присъстващи в тези описи са Русия и Китай.
 



„ Пер самичък изиска да се отдръпна и мисля, че това беше вярно решение “, сподели министър председателят Ерна Солберг. „ Той не е показал нужния здрав разсъдък, що се отнася до работа по сигурността “, добави тя.

Историята се трансформира в вест №1 за норвежките медии, засилвайки рецензиите от страна на опозицията и даже от партията на Сандберг, която е в обединението с консерваторите и либералите.

Три пъти управляващите в Осло са отхвърляли молбата на Летнес за политическо леговище и в последна сметка тя получава правото на поданство в Норвегия, тъй като била застрашена от принудително подписване на брак в Иран.

Партията „ Прогрес “ е покровител на прецизната имиграционна политика, приканва към бързо премахване на търсещите леговище. Тя също по този начин е доста сериозна към чужденците, които се връщат в родината си след приемане на леговище в Норвегия.

Сандберг излезе с опрощение в опит да потуши рецензиите, само че около нови детайлности, които се появяват непрестанно, той в последна сметка реши да подаде оставка.

Оказа се, че наред с други неща, той също е нарушил протокола за сигурност през май, когато е взел служебния си телефон в Китай.
 



" Това е тъжно ", сподели той. " Надявах се да завърша няколко плана ", добави той, като отхвърли да разяснява персоналните аспекти на аферата.

Норвежките разследващи служби започнаха следствие на 28-годишната иранска хубавица, която отхвърля каквито и да било връзки с иранския режим, прецизира Нова телевизия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР