Десният бек на Черно море Виктор Попов постепенно се превърна

...
Десният бек на Черно море Виктор Попов постепенно се превърна
Коментари Харесай

Национал на Черно море: Не бих преминал в отбор от България

Десният бек на Черно море Виктор Попов последователно се трансформира в несменяема част от състава на Илиан Илиев.

23-годишният национал е постоянен в своите изяви и се надява, че този сезон моряците ще се борят за освен това от място в Топ 6, а той ще може да направи крачката към огромен трансфер.

Ето какво показа Попов в изявление за „ Тема Спорт “:

Викторе, очаквахте ли толкоз мощно начало на сезона – първо място и 13 точки след 5 кръга?
– Програмата ни при започване на акцията беше хубава и се възползвахме от нея. Очаквахме мощен старт. Ние всяка година започваме доста добре и тази не направихме изключение. Хубавото е, че успяхме да спечелим четири от петте мача дотук. Така дръпнахме в класирането. Победите можеше и да са пет, само че направихме 3:3 с Арда на старта. Това 5:1 над Славия в София пък ни дава още по-голяма убеденост.

Сега ви предстоят и първите по-сериозни тествания – домакинство против Лудогорец и посещение на ЦСКА. Какво очакваш от тези два дуела?
– Още е рано да се вършат генерални заключения. Сезонът занапред стартира. Едва шести кръг ще е, само че в действителност ни предстоят две доста тежки тествания. Мачовете против Лудогорец и ЦСКА ще покажат защо може да се борим. Защото нашата цел към този момент не е Топ 6, а допустимо най-предно класиране. Едни медали в края на сезона не биха стояли неприятно на гърдите ни. Ще гоним оптимално положително показване и за Купата на България. Знаем, че тя е директният път към Европа. В последните години ни преследва малшанс в шампионата. Ще се борим на всички фронтове и каквото сабя покаже.

В края на 2023-а Илиан Илиев ще направи шест години отпред на Черно море. Колко значимо е това за вас, футболистите, и за триумфите на един тим?
– Аз съм в първия тим още през цялото време на господин Илиев като старши треньор. С него всички, които идват в Черно море, след това споделят, че се работи ужасно елементарно. Разбираме се съвършено с него. Има огромно многообразие в тренировките, което е доста значимо за футболистите. Помага ни да стоим крепко стъпили като тим на терена и отвън него. Колективът при господин Илиев е на извънредно високо равнище. Феновете го харесват. Показателно е, че когато се гласоподава доверие на треньора за подобен интервал, резултатите рано или късно идват, тъй като виждаме какво е в другите тимове у нас в последните години. В Черно море всичко си е на мястото.

Ти също натрупа много години на „ Тича “. Смяташ ли, че този сезон към този момент може да е трамплин за трансфер в по-голям тим у нас или чужбина?
– Още от дете съм в Черно море, от 5-годишен съм тук. В първия тим, чисто професионално и с контракт съм от 2019 година. Всяка година мисля, че надграждам, и се надявам, че скоро ще настъпи този ден да скоча по-високо от Черно море и България като цяло.

На няколко пъти името ти се свързваше с ЦСКА. Имаше ли нещо действително?
– Аз персонално не зная. Тези неща се договарят от шефовете. Но доколкото сме се разбрали с тях, в България по-скоро не бих минал, а в чужбина. Вече съм на 23 години и мисля, че ми е време за тази крачка.

В началото на септември предстоят нова порция мачове на националния тим. Очакваш ли нова повиквателна от Младен Кръстаич?
– Надявам се, живот и здраве, отново да се забележим с господин Кръстаич.

Лудогорец надигра изрично ЦСКА с 3:0, само че в този момент му следва тежък реванша с Астана в Лига Европа. Ще окаже ли това въздействие преди визитата им на „ Тича “ в неделя вечер?
– Лудогорец постоянно са казвали, че във Варна им е най-трудно да играят. И се надявам този път отново да е по този начин и да ги спънем.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР