Десните разписаха подробно откъсването от Русия и настояха партньорите да

...
Десните разписаха подробно откъсването от Русия и настояха партньорите да
Коментари Харесай

Ултра десните от ДБ продължават с червените флагове, настояват за пълна чистка срещу Путин

Десните разписаха в детайли откъсването от Русия и настояха сътрудниците да го поддържат
Коалицията от дълго време се съгласи да сме самостоятелни енергийно, отвърна Асен Василев

Мерки за “депутинизация ” на страната, които минават през съответни промени в управническото съглашение в 8 бранша, изиска “Демократична България ” от сътрудниците си.

“Скъсването с путинския модел на въздействие значи страната уверено да излезе от блатото, значи действителна битка с корупцията и излекуване на институциите ”, разгласи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. Той избра да насочи настояванията към съдружните сътрудници в декларация от парламентарната естрада минути преди петъчния блицконтрол към премиера Кирил Петков и вицепремиерите.

Иванов акцентира, че няма да спекулират с ултиматуми и заплахи, че ще изоставен обединението, а афишират в името на какво ще не престават да са част от нея.

От обединението към този момент дадоха знак, че ще желаят от сътрудниците си доста по-категорична позиция към Русия, откакто предлагането им да се прати оръжие на Киев не бе признато. Тогава Иванов разгласи, че подвигат първи червен байрак на обединението и ще събере органите на партията си, с цел да види при какви условия ще останат.

Коалиционният формат не може да бъде Трудово-кооперативно земеделско стопанство с тематики кой в коя комисия какъв брой би трябвало да получи. Не можем повече да поддържаме това и да носим отговорност. Нищо не ни задържа в ръководството при тези условия, сподели той тогава. Ръководствата си събраха и ДСБ, и зелените. Засега няма решения за внезапни ходове.

“Планомерното унищожаване на всички форми на накърнимост, навлизане и въздействие от страна на кремълския режим би трябвало да бъде изведено като съществена национална задача в границите на една систематична политика по депутинизация ”, съобщи Иванов в петък. Категоричен е, че след 24 февруари - когато Русия нахлу в Украйна, съдружните сътрудници би трябвало да приспособяват програмните цели и формулата на работа.

В сектор “Сигурност ” ДБ ще желае да се увеличи потенциалът на службите за противопоставяне на съветското въздействие и хибридното влияние, в това число посредством лустрация през програма за проверка на служителите

Ще упорстват и за рационализация на армията и по-високо възнаграждение на военните, като стартират най-късно през 2023 година плановете за рационализация даже да надвишават 2% от Брутният вътрешен продукт - прага, който НАТО от дълго време изисква от България. Страната ни извърши това условие само през 2019 година, когато бе подписан договорът за първите 8 изтребителя F-16.

Броят на дипломатите в българската задача в Москва и съветската в София да се уеднакви до края на годината, е друго от настояванията. За същото заприказва след връщането си от Киев и министър председателят Кирил Петков.

В посолството ни в Москва са единствено 13 души, в това число посланикът, преводачите и шефът на Българския културен институт. А Русия има 114 души в задачата си тук, а през вчерашния ден разгласи, че гони още един от българските дипломати.

За нулева взаимозависимост от Русия при доставките на петрол и газ упорстват Демократична България. Тук те оферират и специфични ограничения за засегнатите от смяната. Нужен бил и пакет от български санкции по отношение на Руската федерация и съответни физически и юридически лица.

Десните ще желаят и по-бързо напредване на съдебната промяна, за да се пресече корупцията, която била “основен портал за навлизане на съветско въздействие ”. Въпреки че правосъдната промяна постоянно е била посочена като задача на Демократична България и съображение за влизането ѝ във властта, с изключение на закриването на спецправосъдието за 4 месеца няма никакво придвижване по нея.

Демократична България изиска още държавното управление да вземе ограничения против съветската агитация в медиите и обществените мрежи, както и да се забрани потребление на знаците на путинския режим и съветската експанзия в Украйна.

“Управленските цели на Политическа партия са да имаме най-ниската стойност на енергоизточниците, да има диверсифицирани доставки по този начин, че в никакъв случай да не сме в състояние един снабдител да може да спре огромна част от пазара или съвсем целия. Това е обсъждано с съдружните сътрудници и е залегнало в съглашението ”, разяснява хода на Демократична България вицепремиерът Асен Василев.

В съглашението и към този миг има доста ясни задължения, свързани с демонополизация на пазара, с диверсификация на снабдители, акцентира той пред публицисти в коридорите.

“Предвидена е и обществена стратегия, която да разреши на българските жители, изключително на най-уязвимите, да получават почтени приходи, да има стопански напредък и да не се допусне това, което дълги години наблюдавахме - основни системи като опазване на здравето, обучение да бъдат в непрекъснат недостиг ”, подсети още вицепремиерът.

Всеки има право да приказва свободно и да предлага, каквото желае, ще го обсъдим, сбит бе депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

Ако сте откровен, би трябвало да напуснете властта, защото тя е непрозрачна, не извършва конституцията и законите на страната, отговори пък на Иванов от трибуната водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Дебело акцентира, че още на 14 февруари техният евродепутат Илхан Кючюк е писал на премиера Кирил Петков с въпроси кой какво финансиране и какви капитали има в медиите в България, дали и по какъв начин са им предоставени държавни и европейски средства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР