Деси ВЕЛЕВАДа го закрием вече този градски транспорт на София,

...
Деси ВЕЛЕВАДа го закрием вече този градски транспорт на София,
Коментари Харесай

Да закриваме всичко

Деси ВЕЛЕВА

Да го закрием към този момент този градски превоз на София, та да не основава кахъри на управлението на столичното кметство. От месеци слушаме по какъв начин общината не намира пари за него, по какъв начин пасажерите са намалели, а парите от билети никакви ги няма. Ръководството от ГЕРБ се е запънало да желае пари от страната, с цел да запълни дупките, и нищо друго не го интересува. Нищо, с изключение на думата заем. Той е отговорът за всичко - за неплатени заплати, за закъснели сметки към снабдители, за нереформирания бранш, за неприятното ръководство.

Но, както добре знаем, заемът е единствено кръпка. Грозно, краткотрайно и нездраво парче, което не взема решение съществено казуса. На всичкото от горната страна има и неприятната специфичност да би трябвало да се връща. Както би трябвало да се върне и един 15-милионен заем към Българската банка за развиване от Центъра за градска подвижност. Кредит, взет преди година и половина поради пагубното състояние на превоза, на който му пристигна времето да се обслужва. Ако получателят му е очаквал, че за този къс интервал секторът ще се възвърне и вноските от 300 000 лв. месечно ще станат леснопостижими, то в този момент се оказа, че доста се е самозалъгвал. Или е залъгвал нас, пасажерите.

Това надали ще е първият необслужван заем, който ще възникне като проблем за общината. Загуби, заеми, задължения ще се наредят в безкрайна върволяк и избавление към този момент няма да има отникъде. Нито закриването на нощния превоз, нито студените рейсове, нито разреждането на линиите ще са избавлението.

Така че: да го стопират въобще този скучен и носещ единствено негативи за ръководещите градски превоз, да се качат хората на колелата и колите си и да спрат да мрънкат по спирките. Пък от ГЕРБ, като не могат да се оправят със отговорностите си, да опразнят постройката на " Московска " 33. Така напълно ще им секнат грижите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР