Деси Андерсън засега остава извън борда Българката от ромски произход

...
Деси Андерсън засега остава извън борда Българката от ромски произход
Коментари Харесай

Ще влезе ли българската ромка от Каспичан Деси в Сената на САЩ

Деси Андерсън към този момент остава " отвън борда "

Българката от ромски генезис Деси Андерсън, която бе претендент за сенатор на Републиканците в Илинойс, се обрисува да остане отвън борда. Всички смятаха, че тя е любимец и ще завоюва вота, само че резултатите не са доста положителни и съвсем несъмнено, ще загуби.

Историята на ромката от Каспичан е вдъхновяваща. Тя е изоставена и до ранна детска възраст е в сиропиталище. Озовава в Съединени американски щати едвам на 8-годишна възраст. Днес към този момент е на 36 години. Израснала е в Орегон, където е била отична ученичка, а по-късно е приключила Университета в Индиана. Следва стаж в Американския конгрес, където работи работи за представители от щата Илинойс.

" Честно казано, годините ми в сиропиталището не бяха лесни. Помня, че когато бях на 5 не ми даваха да отивам на учебно заведение, тъй като бях ромка. Така, че като пристигнах в Щатите, в случай че желаете вярвайте, обичаното ми нещо беше да отивам на учебно заведение ", описа Андерсън.

" Чудесно е, че българи, които живеят тук, в Пеория, се свързаха с мен, откакто са видели кандидатурата ми “, споделя Деси Андерсън, която не знаеше, че Чикаго има най-голямата българска диаспора.

" Вярвам, че към момента съм част от българската просвета и еднаквост, изключително що се отнася до хубавичко работа “, споделя претендентът за щатския сенат, която е й притежател на дребен бизнес.

В ранната си кариера работи за няколко неправителствени организации към Организация на обединените нации с задачи в Судан, Уганда и Гватемала. Това е и времето, в което посещава България за първи път, с цел да се срещне с тогавашния заместител министър-председател.



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР