Десетото, юбилейно издание на конкурса Мениджър на годината е на

...
Десетото, юбилейно издание на конкурса Мениджър на годината е на
Коментари Харесай

Обществен съвет одобри избора на новия Мениджър на годината

Десетото, юбилейно издание на състезанието " Мениджър на годината " е на финалната си права. Вече е известно кой ще получи влиятелната статуетка и ще бъде " Мениджър на годината 2017 ".

Няколко индивида знаят името на победителя - това са членовете на Обществения съвет на състезанието. На специфична среща през днешния ден те потвърдиха, че консултантска компания " Делойт България "  правилно е приложила своята неповторима методология, чрез която са оценени десетимата финалисти и е избран спечелилият. 

Неговото име ще стане известно в края на бляскавата заключителна гала на състезанието, която ще се състои утре, на 10-ти ноември, в Софийската опера и балет. 

Членовете на Съвета, който е поръчител за обективността на състезанието, проведен от сп. " Мениджър ", тази година бяха Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe и Мениджър на годината за 2016 година, Боряна Манолова, главен изпълнителен шеф на Siemens България, ръководител на Обществения съвет на дамите в бизнеса и финалист в състезанието Мениджър на годината през 2012 и 2013 година, Камелия Величкова, директор връзки в банка ДСК, представляваща Виолина Маринова, основен изпълнителен шеф на Банка ДСК, която е Мениджър на годината през 2013 година

Рекорден брой участници – с 35% повече от 2016 година подадоха документи на първия стадий от състезанието тази година. От тях, по независимата и особено основана методология на " Делойт България ", беше избрана финалната десетка. 

Един от тях ще стане Мениджър на годината 2017 на следващия ден вечер.

Претендентите за кристалната статуетка, по азбучен ред са:

1. Дарина Стоянова, изпълнителен шеф на „ Престиж-96 “ АД.

2. Елена Дречева-Владимирова , изпълнителен шеф на „ Коника Минолта Бизнес Солюшънс България “ ЕООД.

3. Ерик де Кандидо, ръководещ шеф на IMI България.

4. Ивайло Славов, създател и изпълнителен шеф на BULPROS.

5. Илия Гърков , вицепрезидент на „ Дънди Прешъс Металс Канада “ и изпълнителен шеф за България.

6. Красимир Николов, старши вицепрезидент за Централна и Източна Европа във FOX Networks Group.

7. Пламен Мирянов , притежател и ръководител на съвета на шефовете на „ АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ ” АД

8. Пламен Цеков , съосновател и изпълнителен шеф на „ Скейл Фокус “ АД

9. Тим Курт, изпълнителен шеф и вицепрезидент на „ Аурубис България “ АД.

10. Цветелина Николова , ръководещ шеф на „ Катаржина Естейт “, „ Белица Уайнъри “, „ Кончерто Уайнъри “ и „ Платинум Брандс “.

Финалистите са оценени по три индикатора, които образуват сбор точки за всеки от един тях. 50% от оценката се дават за финансовите резултати на управлявания от тях бизнес, 40% за положителни управнически практики и 10% - за личностни качества.

По време на разискването беше маркирано, че финансовите резултати не се съпоставят сред всички компании, а се съпоставят постигнатите финансови резултати по отношение на другите компании в същия отрасъл.

Личностните качества се правят оценка посредством изявленията с идентични въпроси с всеки от финалистите и с двама негови подчинени. В интервютата с финалистите наложително взе участие съучастник от " Делойт България ". Общо 40 специалисти на консултантската компания са взели участие в процеса на оценка на мениджърите тази година. 

Уверено Общественият съвет удостовери, че методологията на " Делойт "  е приложена вярно и изборът на новия управител на годината беше утвърден. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР