Десетото издание на Опера в Летния театър - културна традиция,

...
Десетото издание на Опера в Летния театър - културна традиция,
Коментари Харесай

Александрина Пендачанска ще пее Тоска във Варна

Десетото издание на " Опера в Летния спектакъл " - културна традиция, утвърждаваща имиджа на града като интернационална оперна дестинация, още веднъж провежда ТМПЦ и Държавната опера във Варна.
Публиката ще се наслаждения на високосна балетна вечер със солисти на Държавния спектакъл за опера и балет в Красноярск, Варненската и Софийската опера и балет (17 юли). Елена Свинко, Наталия Боброва, Анастасия Осокина, Кристина Чочанова, Нерея Асторя, Марчело Пелицони, Иван Карнаухов, Павел Кирчев, Георгий Болсуновски, Франсиско Руис и други блестящи актьори ще покажат своето балетно майсторство в фрагменти от " Спящата хубавица ", " Лебедово езеро ", " Спартак ", " Жизел ", " Дон Кихот " и други Хореография Сергей Бобров, з.а. на Русия.
Световната оперна прима Александрина Пендачанска е звездата в операта " Тоска " от Пучини (18 юли). Веднага след поредност от участия като Тоска в Италия тя ще показа и във Варна тази бравурна и относително нова роля в нейния репертоар. На Пендачанска ще партнират фамозният тенор Камен Чанев като Каварадоси и превъзходният баритон, солист на Варненската опера, Пламен Димитров като Барон Скарпия.
Със сигурност огромен интерес ще провокира рециталът " Cantango " на Фабио Армилиато (27 юли). Световноизвестният тенор с първостепенни функции на най-престижните оперни подиуми заслужи дълго нестихващи аплодисменти в оперната церемония предишното лято и във Варна - побратимен град на родната му Генуа, на която той е културен дипломат по света. Сега ще го приветстваме с песни и танга " От Скипа до Гардел " - аранжимент на Фабрицио Моката, и с танцовия дует Лия Данова и Добрин Недев.
" Симон Боканегра " от Верди (8 август) е измежду премиерните оперни заглавия на фестивала. Следвайки обичайното съдействие с балкански оперни театри, Варненската опера е поканила да режисира тази режисура Деян Прошев от Македония, който познаваме от неговите варненски тълкования на " Адриана Лекуврьор " и " Силата на ориста ". На диригентския пулт ще застане обичаната от варненци Маестра Николета Конти от Италия. В основните функции ще гостуват български артисти със международна кариера - баритонът Кирил Манолов и варненецът, тенорът Иван Момиров. Ролята на Амелия Грималди ще извърши водещото италианско сопрано Дария Масиеро.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР