Десетки варненци излязоха на протест снощи пред сградата на Общината.

...
Десетки варненци излязоха на протест снощи пред сградата на Общината.
Коментари Харесай

Варненци протестираха срещу строителството на високи сгради в центъра на града

Десетки варненци излязоха на митинг нощес пред постройката на Общината. Причината за недоволството им е плануваното строителство на високи здания в центъра на града, унищожаването на зелената система и всеобщата сеч на дървета по варненските улици, оповестява Българска национална телевизия.

Протестиращите се оповестиха още против неналичието на разговор и на бистрота при публичните разисквания, касаещи значими за града планове. Недоволните упорстват и за опазване на достоверността на знакови здания, монументи на културата, както и публичните пространства в града. Особено притеснителна за варненци е информацията за идно застрояване на региона към Фестивалния и конгресен център.

Кристалина Костова разяснява: "Буквално против нашия дом. Улицата е доста тясна и това голямо тяло, евентуално хотел, въобще е извънредно неуместно във връзка с близките здания, които са много ниски и внезапно едно такова 18-етажно тяло би било стоящо неуместно. "

Веселин Балкански добавя: "Не знам дали са направени геоложки изследвания на терена, върху който ще се построява тази постройка, тъй като регионът е свлачищен и през година две-три се прави ремонт на канализацията. Второ, при плана, което е гледан на авансово четене в Община Варна, в комисията, отстоянието от нашата постройка не е спазено. "

Валентин Янев сподели: "Ако би трябвало ще се обръщаме към съда, тази работа елементарно няма да стане. "

Варненци са безапелационни още, че в случай че се даде ход на строителството на високи здания в центъра на града, те ще продължат с митингите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР