Десетки търговски обекти в центъра на Велико Търново са били

...
Десетки търговски обекти в центъра на Велико Търново са били
Коментари Харесай

Десетки търговски обекти са наводнени при последните дъждове във Велико Търново

Десетки търговски обекти в центъра на Велико Търново са били наводнявани неведнъж от началото на лятото. Причината е, че при всеки пороен дъжд основната улица се трансформира в река. Собствениците и наемателите на търговски обекти упорстват за незабавни ограничения, които да решат казуса.

Велико Търново

От началото на юни до в този момент, при всеки пороен дъжд, комерсиалните обекти по основната улица на Велико Търново са заливани от дъждовната вода. Съсипани са артикули и инвентар. Изгорели са даже касови апарати и хладилни витрини.
Станимир Станимиров – търговец: Последния път, два-три часа с метри не можем да изметем водата, беше над 10 см.!Албена Иванова – търговец: Водата се завирява пред магазина, стартира да влиза, тук стартира да се цялостни с вода и това е при съвсем всеки пороен дъжд.
Парадоксално, само че факт – хората са безапелационни, че тези наводнения се случват, откакто в града беше сменена цялата ВиК мрежа, главните улици ремонтирани, шахтите напълно сменени.
Станимир Станимиров – търговец: „ Най-вероятно това е главната причина да се трансформира центъра на града ни в едно езеро и ние да сме непрекъснато пострадали и да се тормозим при всички значителни превалявания.
Кметът на община Велико Търново обаче е безапелационен, че причина за наводненията са проливните дъждове.
инж. Даниел Панов – кмет на община Велико Търново: Интензитета на дъждовете е в действителност огромен, информацията, която имаме, формалната, е 50-60 литра на кв.м. Няма по какъв начин тръбопроводната система, подземната за отточните води да поема при подобен интензитет тази вода. Шахтите са след всеки дъжд почиствани от общинско дружество " Зелени системи ", не е от шахтите, казусът е от огромния интензитет на преваляванията.
Въпреки това търговците и живущите в региона споделят, че се тормозят, че при идващ пороен дъжд още веднъж ще заплащат от джобовете си, с цел да покриват сериозните вреди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР