Десетки страни през последните часове обявиха, че прекратяват полетите до

...
Десетки страни през последните часове обявиха, че прекратяват полетите до
Коментари Харесай

Спешна среща на ЕС заради новия щам на COVID-19, десетки страни спряха полетите от и до Великобритания

Десетки страни през последните часове оповестиха, че приключват полетите до и от Англия поради растящата паника от новия силнозаразен вариант на ковид, появил се в южните елементи на Острова, съобщи ДПА.

Нидерландия първа разгласи възбраната, последвана съвсем неотложно от Белгия, Австрия, Франция, Италия, България, Ирландия, Швейцария, Чехия, Швеция, Финландия, Хърватия, Литва, Латвия и Естония.

Гърция вкарва от през днешния ден 7-дневна наложителна карантина за всички идващи от Обединеното кралство поради комплицираната епидемиологична обстановка там, заяви нейната работа за гражданска отбрана.

Кипър също ще карантинира, само че за 14 дни всички идващи от Англия.

Франция забрани всевъзможни пътувания от и до Англия, което наложи затварянето на най-голямото английско фериботно пристанище в Довър от другата страна на Ламанша, където се образува голяма опашка от коли и пасажери, надявали се да заловен въпреки и финален ферибот до континента.

Спряха и влаковете под Ламанша към Франция, Белгия и Нидерландия. Германия позволява на своя територия единствено товарни самолети, идващи от Острова.

Френският президент Еманюел Макрон и немската канцлерка Ангела Меркел разговаряха по телефона с водачите на Европейски Съюз нощес, търсейки общ метод на страните членки в тази нововъзникнала обстановка.

Германия, която ръководи в Европейски Съюз, привиква през днешния ден незабавна среща на представители на останалите страни членки по отношение на новия вариант на ковид.

Европейската комисия е в контакт със страните членки за усилване на потока от информация и съгласуване на общите старания.

Турция забрани полетите на единствено от Англия, само че също и от Нидерландия, Дания и Южна Африка, където също са били открити обособени случаи на новия вирусен вариант.

По сходен метод Израел затвори небето си за самолети, идващи от Англия, Дания и Южна Африка, като сподели, че при нужда ще добави към този лист и други страни.

Реакция имаше и надалеч отвън рамките на Европа. Канада, Чили, Аржентина и Колумбия също оповестиха възбрана за полети към и от Англия. Чили даже няма да позволява в страната чужденци, които през последните 14 дни са били в Обединеното кралство.

От арабските страни Мароко разгласи преустановяване на въздушните известия с Англия. А Саудитска Арабия предприе най-радикалната мярка, като приключи за една седмица всевъзможни интернационалните въздушни връзки с външния свят " до изясняване на природата на новия вариант на ковид ", като възбраната може да бъде продължена с още една седмица.

Пристигналите досега самолети в саудитското кралство от чужбина могат да изоставен страната.

Временно за една седмица се не разрешава и влизането в страната през сухопътните и морските входни пунктове. Връщащите се от чужбина саудитски жители би трябвало наложително да се самоизолират за две седмици, след което да си създадат два PCR теста пред пет дни. А пристигналите в страната през последните три месеца са задължени да си създадат проби за антитела против ковид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР