Десетки милиони хора във Франция и Испания започнаха днес постепенното

...
Десетки милиони хора във Франция и Испания започнаха днес постепенното
Коментари Харесай

В по-голямата част от Европа епидемията затихва

Десетки милиони хора във Франция и Испания започнаха през днешния ден последователното си завръщане към свободата на придвижване. Все отново носенето на маски в транспортните средства на публичния превоз и спазването на обществена отдалеченост не престават да са наложителни. Продължават и апелите за отдалечена работа.

Ставащото в тези две страни е резултат от сензитивния спад в темповете на разпространяване на ковид и в броя на записаните нови смъртни случаи. То се отнася за по-голямата част от страните в Западна и Централна Европа.

Същевременно държавните управления целят последователно и доста внимателно излизане от траялата два месеца карантина. В парижкото метро тази заран обаче имаше съвсем толкоз хора, колкото през дните преди карантината, отбелязва Франс прес.

Надеждата и насладата от завръщането към естествения живот са доста огромни във Франция и Испания , които са измежду страните, дали най-вече жертви по време на пандемията, лишила живота на повече от 280 000 души по света.

" Това, което ме кара да изпитвам най-силна наслада, е, че още веднъж мога да видя приятелите си, освен на екрана, а да им отида на посетители или да отидем в кафене ", споделя пред Франс прес 66-годишната Беатрис Гонсалес, университетска преподавателка, която живее в Лас Палмас, на Канарските острови.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР