Десетки кучета и котки пристигат в Ню Йорк, след като

...
Десетки кучета и котки пристигат в Ню Йорк, след като
Коментари Харесай

„Военна операция“ спаси десетки кучета и котки от китайска кланица

Десетки кучета и котки идват в Ню Йорк, откакто са избавени от китайска касапница, където са щели да употребяват месото им, съобщи Ню Йорк Пост.

Доброволци от основаната в Ню Йорк организация No Dogs Left Behind се появиха на интернационалното летище в Куинс с пухкави голдън ретривъри, къдрокоси пудели и лабрадори.

   View this post on Instagram

A post shared by New York Post (@nypost)

 От организацията настояват, че животните са били предопределени за умъртвяване, а по-късно за консумация по време на летния Фестивал на кучешко месо в Китай.

„ Ето за какво пожертвам живота си: Защото това животно иначе щеше да бъде превърнато в ядене. Никога не бих разрешила то да бъде бито или измъчвано “, споделя водещата на фондацията - Джефри Бери, пред Ню Йорк Пост, до момента в който в ръцете си държи едно от кучетата.

Около 10 хиляди кучета ще бъдат изконсумирани в границите на празненствата

„ Без нашите старания животните щяха да бъдат измъчвани, убивани и приготвяни като част от безсърдечния фестивал на проличава и кучешко месо в южния китайски град Юлин “, добавя още тя.

Фестивалът за първи път се провежда за през 2010 година от търговци на кучешко месо, които желаят да се преборят със спада в продажбите.

Снимка: Reuters

Въпреки че през годините посещаемостта на 10-дневното събитие понижава от ден на ден - изключително поради пандемията от COVID-19, данни демонстрират, че в разгара му касапите са умъртвили повече от 15 000 кучета.

„ Но те не просто са заклани - постоянно първо са бити, изгаряни, варени или одирани живи заради неправилното разбиране, че хормоните на страха им вършат месото по-вкусно “, споделят от организацията за отбрана на животните.

Над 10 000 животни биват избивани всяка година

„ И по този начин ги мъчат, и мъчат, и мъчат. Уж колкото повече измъчваш животното, толкоз по-крехко е месото. Но няма никакви доказателства за това, всичко това са легенди и не са подкрепени с научни доказателства “, споделя 59-годишната Бери.

Активистите в Китай водят яростна битка от години за преустановяване на годишния фестивал. Междувременно вършат всичко допустимо, с цел да спасят кучетата и котките.

Бери споделя, че групата ѝ организира комплицирана военна интервенция, при която се употребяват безпилотни самолети и екипи от локални деятели и доброволци на терен, които наблюдават придвижването на убийците на кучета, след което ги залавят.

Целта е да се приключи вековна традиция за потреблението му

„ Случва се като в „ Бързи и гневни, споделя Бери, като приказва за кино лентата от 2001 година, в който основните герои съумяват да откраднат цистерни с гориво от автовлак, като ги дърпат с автомобил.

„ Ще следваме камиона с 50 или 60 коли и ще го пресрещнем. След това ще притеглим медиите и държавните чиновници и ще желаяме да показват доказателства от кое място са кучетата и котките “, споделя Бери.

Тя изяснява още, че организацията е нещо като нерегламентирана войска от военни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР