Десетки кръводарители от Пловдив и страната и медиците от УМБАЛ

...
Десетки кръводарители от Пловдив и страната и медиците от УМБАЛ
Коментари Харесай

Спасиха родилка с ДИК синдром, след като десетки дариха кръв

Десетки кръводарители от Пловдив и страната и медиците от УМБАЛ " Пълмед " избавиха живота на 29-годишна родилка с ДИК синдром, като тя към този момент е в устойчиво положение и отвън заплаха за живота, оповестиха от лечебното заведение.

 Спешно търсят кръв за родилка в Пловдив Виж още

Пациентката, която е здравна сестра в Отделението по хирургия на болничното заведение, постъпва за обикновено раждане на термин преди броени дни. След сполучливото родоразрешение тя получава сериозен кръвоизлив , който отключва извънредно редкия, само че един от водещите до съдбовен край т.нар " ДИК синдром " (синдром на дисиминирана интравазална коагулация).

Няколко дни експерти от разнообразни отделения в болничното заведение се бориха за нейния живот . Общите старания на екипите на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване с шеф доктор Димитър Димитров, на Отделението по акушерство и гинекология с шеф доктор Спас Патишанов и бранш Неонатология с шеф доктор Милослав Вълчев дадоха резултат и сега индикаторите на младата майка и бебето й са постоянни.

" Родилката и наша колежка към този момент е в устойчиво положение и без заплаха за живота. До момента са й преляти десетки сакове кръв и кръвни артикули , по този начин значими за сполучливото осъществяване на комплексното й лекуване. Благодарим на стотиците хора, които се сплотиха и демонстрираха съпричастност след апела на фамилията за кръводаряване. Надяваме се възобновяване й да продължи през идващите дни и да я изпишем идната седмица дружно с дребния й наследник, който е в прелестно здраве ", разяснява доктор Спас Патишанов, шеф на АГ отделението в УМБАЛ " Пълмед ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР