Десетки контейнери със стоки, сред които плоскоекранни телевизори, изплуваха по

...
Десетки контейнери със стоки, сред които плоскоекранни телевизори, изплуваха по
Коментари Харесай

Телевизори изплуваха край холандски острови

Десетки контейнери със артикули, измежду които плоскоекранни тв приемници, изплуваха по плажовете на холандските острови Тершелинг и Влиланд, откакто контейнеровоз загуби товара си в бурните води на Северно море, осведоми Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Телевизионни фрагменти демонстрират по какъв начин " ловци на съкровища " оглеждат голям брой артикули, изплували по крайбрежията на островите, в това число електрически крушки и тв приемници

Около 270 контейнера, в това число съдържащи рискови химически субстанции, са паднали от плаващия под панамски байрак транспортен съд " Ем Ес Си Зоуи " (на фотографията транспортен съд на MSC), прецизира Холандската радиопредавателна корпорация (НОС), представена от ТАСС.

Според телевизионния канал случаят, станал тази нощ край немския остров Боркум, е бил породен от мощното неспокойствие. Голяма част от контейнерите сега плават във водата, а най-малко 21 са били изхвърлени на холандското крайбрежие.

В три от контейнерите, паднали в морето, има органични пероксиди - химикали, които провокират раздразнение при контакт с кожата. Поради това холандската брегова защита прикани локалните поданици да не се пробват да отварят контейнерите и да не се допират до наличието им, както и да оповестяват за изхвърлени на брега контейнери в полицията и избавителните служби.

Местните управляващи чакат за очистване на последствията от случая да бъдат нужни няколко дни.

Корабът " Ем Ес Си Зоуи " е измежду най-големите контейнеровози в света и може да транспортира над 19 000 контейнера.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР