Десетки казаха Стоп на агресията в памет на 6-годишната Мария

...
Десетки казаха Стоп на агресията в памет на 6-годишната Мария
Коментари Харесай

В Русе почетоха паметта на майка и дъщеря, станали жертви на домашно насилие

Десетки споделиха " Стоп на експанзията " в памет на 6-годишната Мария и майка ѝ Ирина, станали жертви на домашно принуждение в Испания

Десетки поданици от Русенско и Разградско участваха на възпоменателна гала, отдадена на 6-годишната Мария и 29-годишната ѝ майка Ирина Спасова, станали жертви на домашно принуждение. Инициативата се организира през днешния ден под надпис " Не на насилието! Да кажем СТОП на експанзията! ".



Младата жена и невръстното ѝ дете бяха открити с прободни рани в дома им в Испания при започване на ноември 2022 година, а за закононарушението бе задържан брачният партньор и татко на детето – Галин Стоянов, който е родом от Русенско. Сред първичните версии за убийството е, че то е осъществено поради желанието на дамата да напусне брачна половинка си.

Поменът беше проведен от Областния съвет за предварителна защита на домашното принуждение в Разград, кметство Юпер, както и от близки и другари на починалите. Присъстващите уважиха паметта на двете жертви на домашно принуждение с поднасяне на цветя и едноминутно безмълвие пред паметната им плоча до локалното читалище. Преди година там бяха засадени и две дръвчета – „ знак на живота, който не им беше разрешено да изживеят “.



Ирина Спасова бе родом от Юпер. Там е приключила главно учебно заведение, след което е траяла образованието си в друго обитаемо място, живяла е в Русе, а последните 10 години от живота си е прекарала в Испания. Младата жена постоянно се е прибирала в родното си място, където е взела участие в танцовия състав към локалното читалище.

Последно се прибрала дружно с щерка си през август 2022. Двете взели участие със състава от Юпер в Националния събор на националното творчество в Копривщица, където показали красивите хърцойски обичаи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР