Десетки жители на столичните квартали Красна поляна, Овча купел, Западен

...
Десетки жители на столичните квартали Красна поляна, Овча купел, Западен
Коментари Харесай

6 квартала излязоха на протест срещу мръсния въздух в София

Десетки поданици на столичните квартали „ Красна поляна ”, „ Овча купел ”, „ Западен парк ”, „ Оборище ”, „ Младост ” и „ Дружба ” излязоха на митинг против замърсяването на въздуха в града. „ Ако не бъдат взети ограничения, това няма да бъде последният митинг. Това е мъчителна тематика за цяла София”, разяснява пред bTV един от жителите в „ Овча купел”. В „ Красна поляна” се стигна до блокиране на бул. „ Никола Мушанов ".

Те упорстват за засилен денонощен надзор против изгарянето на боклуци и слагането на непрекъснати измервателни станции.

При норма от 50 микрограма и рекомендация да не се излиза на открито при над 300, хората в квартала живеят при 450-500 микрограма, а има случаи и с по 1500, изясняват протестиращите.

Освен изгарянето на боклуци измежду аргументите за мръсния въздух, който дишаме е и автомобилният трафик в столицата. Старите дизелови коли замърсяват с до 10 пъти повече в сравнение с другите коли, регистрират специалистите.

„ Когато колата е в недобра техническа редовност, нейните излъчвания са високи. Затова, както знаете общината закупи газ анализатори, които, уповавам се при започване на идната година, ще се употребяват от КАТ и с тях да се мерят излъчванията на колите при регистрация”, разяснява ръководителят на „ Зелена София” Елица Панайотова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР