Десетки жители, гости на град Пещера и малчугани се събраха

...
Десетки жители, гости на град Пещера и малчугани се събраха
Коментари Харесай

В Пещера запалиха светлините на коледната елха

Десетки поданици, посетители на град Пещера и малчугани се събраха на централния площад  " България ", с цел да участват на тържеството във връзка запалването на светлините на елхата. Коледното въодушевление обхвана присъстващите, които макар неприятното време не пропуснаха да видят по какъв начин блества горската гостенка.
Близо два часа продължи празничната стратегия. Дядо Коледа, Джуджан, артисти от спектакъл " Арлекин " и бате Енчо забавляваха най-младите пещерци. Клоунади, фокуси, песни и танци накараха публиката да отвори сърцата си за идните светли празници.
Децата от школата по изкуства към ЦПЛР - ОДК Пещера и възпитаници от учебно заведение " П.Р. Славейков " се включиха в празненството с тематична стратегия. Кметът на община Пещера Йордан Младенов дружно със своята брачна половинка и щерка си, ръководителят на локалния парламент Васил Филев, както и целият кметски екип също бяха на площада.
Младенов пожела на всички радостни и щастливи коледно-новогодишни празници. Той напомни, че най-големият подарък на града са децата: " Вие сте положителни и послушни, очаквайте по този начин мечтаните дарове, имайте красиво и нехайно детство, здраве и положителни родители ".
Всяка вечер по време на празничния месец декември пещерската коледна елха ще е в центъра на площада, сцена за идна приказка за децата, в атмосфера на красиви акценти, съчетани с място за фотоси и коледен базар.  
Присъстващите ще запомнят вечерните часове на 8 декември, когато Йордан Младенов отброи оставащите секунди, с цел да забележим огряната от светлини елха и се насладим на фойерверк-програмата, готова от Община Пещера. Радостното очакване не остана на вятъра. А най-малките заслужено получиха дарове, лакомства и внимание от по-големите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР