Десетки интелектуалци, общественици и граждани се събраха тази вечер пред

...
Десетки интелектуалци, общественици и граждани се събраха тази вечер пред
Коментари Харесай

Протест пред френското посолство в София заради решението на Макрон за Скопие

Десетки интелектуалци, общественици и жители се събраха довечера пред посолството на Френската република в София с цел да изразят своето противоречие с решението на президента Еманюел Макрон да блокира започването на договаряния за присъединение на Скопие и Тирана към Европейски Съюз.
 БГНЕС
Участниците скандират: " България и Македония под едно небе!, " Не на лицемерието, Да на Македония ". " Ние сме очевидци на възраждането на Френско-сръбския съюз, който " през последните години беше " безстопанствен " и който цели да блокира европейското бъдеще на Македония ". Това съобщи балканският експерт и журналист Иван Николов.
 БГНЕС
Друг участник в бдението прикани " за безкомпромисна и поредна поддръжка за европейското участие на Северна Македония, тъй като в противоположен случай подкрепяните извън националисти ще дестабилизират целият район ".-->
 БГНЕС
Участниците в бдението приканиха Макрон да преразгледа решението си и да бъде на висотата на огромните френски държавници като Дьо Гол и Жак Ширак и да не слагат под риск стабилността и сигурността на Балканите в един толкоз комплициран исторически миг.
 БГНЕС
Те подчертаха, че " това е първият митинг в Европа за участие на една страна в Европейски Съюз ".
 БГНЕС
В писмо до Маркон уредниците на бдението приканват френският президент да не разрешава " Република Северна Македония да бъде тласкана към политически безпорядък ".
 БГНЕС
Представител на френското посолство одобри писмото на протестиращите, с което те приканват Макрон да промени решението си и да не слага под риск бъдещето на Балканите и Европейски Съюз.
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР