Десетки хора се стекоха в с. Байлово, за да се

...
Десетки хора се стекоха в с. Байлово, за да се
Коментари Харесай

Десетки се стичат в с. Байлово, за да се простят с дядо Добри

Десетки хора се стекоха в с. Байлово, с цел да се простят с Добри Добрев – дядо Добри. Той си отиде от този свят на 103 години.

Храмът „ Св. св. Кирил и Методий “ в родното му село ще остане отворен цяла нощ, с цел да може всеки да се сбогува с него.

„ България и българите би трябвало да бъдем щастливи, че имаме един нов небесен покровител в лицето на дядо Добри “, разяснява един от пристигналите да отдадат респект.

Отец Серафим, който служи в храма, познава дядо Добри от дълго време. Казва, че е бил откровено набожен човек.

„ Дядо Добри ни учеше, че църквата не е просто постройка, тя не е един монумент на културата, а е този транспортен съд, който може да преведе всеки човек през бурното житейско море и да го води до царството Божие. Всъщност по тази причина го правеше “, сподели той.

Дядо Добри имаше доста имена: Светецът от Байлово, Тихият ангел, Жива икона... Той живееше непретенциозно в името на вярата, загърбил материалното. Последните си дни прекара в скромна къща в двора на църквата в Байлово.

Дядо Добри събираше лепта, с цел да подарява на храмове. И по този начин той стана най-големия донор на столичния храм „ Свети Александър Невски “, като през 2009 година подари над 35 хиляди лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР