Десетки хора излязоха на една от редките демонстрации в Кайро

...
Десетки хора излязоха на една от редките демонстрации в Кайро
Коментари Харесай

Протестиращи в Египет настояват за оставката на президента Абдел Фатах ас Сиси

Десетки хора излязоха на една от редките демонстрации в Кайро с апел към египетския президент Абдел Фатах ас Сиси да подаде оставка, заяви Асошиейтед прес.

Протестиращите се събраха през вчерашния ден вечерта край площад " Тахрир ", епицентър на протестите, свалили през 2011 година от власт дългогодишния властнически водач Хосни Мубарак.

Силите за сигурност разпръснаха стачкуващите, траяли митинга си до дребните часове на днешния ден. Няма данни за потърпевши, предава Българска телеграфна агенция.

Правозащитната организация " Хюман райтс уоч " разкритикува потреблението на мощ против мирните митинги в Кайро. " Властите би трябвало да схванат, че светът следи ставащото и да вземат всички нужни ограничения да избегнат повторение на жестокостите от предишното ", добави организацията.

Демонстрацията бе проведена по апел на деятели в обществените мрежи, в това число на живеещия в заточение в Испания египетски предприемач и артист Мохамед Али. Четиридесет и пет годишният Али упрекна в няколко видеа Сиси и армията в корупция. Миналата седмица Сиси, който в този момент е в Ню Йорк за Общото заседание на Организация на обединените нации, отхвърли изказванията за корупция.

" Да, построих дворци и ще не преставам да го върша. Те не са за мен, те са за Египет. Изграждам нова страна ", сподели Сиси. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР