Десетки хипопотами се размножават в езерата и реките на Колумбия

...
Десетки хипопотами се размножават в езерата и реките на Колумбия
Коментари Харесай

Как се контролира огромен звяр? Кокаиновите хипопотами на Пабло Ескобар

Д есетки хипопотами се развъждат в езерата и реките на Колумбия - инвазивен тип, който съгласно природозащитниците прогонва другите диви животни и заплашва хората в региона. Колумбийското държавно управление поставя старания за понижаване на тяхната популация. 

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Остин Ландис в своя репортаж от Дорадал, Колумбия.    

Повече от 160 хипопотама се развъждат в тези води. Животните произлизат от Африка - в Колумбия те са отглеждани като екстравагантни, екзотични домашни любимци. Те са били доставени за починалия водач на кокаиновия картел Пабло Ескобар. Без естествени хищници в близост, те са се развъдили и са се трансформирали в инвазивен тип. 

Как се управлява голям звяр?  

„ Този тип продължава да пораства, тъй че обмислянето на ограниченията за ръководство става все по-сложно “, споделя Дейвид Ечевери, който е началник на ръководството на биоразнообразието в Cornare, локална екологична група. 

Първо, екипите ги кастрират, тъй че те повече да не могат да се възпроизвеждат. Специалистите ги примамват от водата с храна. 

Друг член на екипа на Cornare, инженерът по околна среда Брайън Марин, изброява стръвта, която хипопотамите намират за неустоима.  

„ Използвали сме любеница, морков, зеле ”, споделя той. 

След това ги затварят в огромна железна ограда и стрелят по тях с медицински стрелички, с цел да ги упоят, оповестява VOA .  

Целта предходната година беше да оперираме 20 хипопотама. Но успяхме да осезаем единствено седем, споделя Браян Марин. 

Хипопотамите изяждат локалната растителност и прогонват естествените типове, в това число риби и морски крави. 

“Те са рискови за хората, тъй като се скитат по улиците на близкия град през нощта. Всеки миг те могат да излязат и да атакуван човек ”, счита Ечевери.

„ Знам, че общността ще бъде доста наранена, тъй като те в действителност са се влюбили в тях, толкоз доста, че са се трансформирали в сегашен знак на еднаквост за града “, споделя екскурзоводът Андрес Монсалве.  

Правителството също по този начин изследва изпращането на 60 хипопотама в зоологически градини и естествени резервати, в това число Индия и Мексико. Длъжностни лица споделят, че крайната опция би била да се убият някои от хипопотамите. Те предизвестяват, че бездействането може да значи екологична злополука за Колумбия. Правителството предизвестява, че в случай че не бъдат следени, броят на хипопотамите може да нарасне до 1000 от хищните животни, размножаващи се в реките на Колумбия през идващото десетилетие, предава VOA .  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР