Десетки хиляди се очаква да участват в шествие срещу антисемитизма

...
Десетки хиляди се очаква да участват в шествие срещу антисемитизма
Коментари Харесай

Голямо шествие против антисемитизма се очаква в Париж

Десетки хиляди се чака да вземат участие в шествие против антисемитизма през днешния ден в Париж. Френският вътрешен министър Жерал Дарманен заяви, че по улиците на града преди събитието са ситуирани над 3 хиляди служители на реда и жандармеристи.

Президентът Еманюел Макрон сподели, че шествието, наречено Голям цивилен марш, би трябвало да покаже страната обединена в полезностите си. В публикация за вестник „ Паризиен “ Макрон осъди възходящите прояви на антисемитизъм във Франция, откакто от нападението на Хамас на 7 октомври насам са регистрирани над 12 хиляди сходни акта.

Това накара ръководителите на двете камари на Народното събрание да призоват за всеобща готовност по време на митинга против такива дейности. Двамата се чака да оглавят демонстрацията, на което ще участва и министър председателят Елизабет Борн. 

Не всички партийни лидери  обявиха поддръжка. Жан-Люк Меланшон, водач на лявата партия Непокорена Франция разгласи, че ще бойкотира събитието, като го дефинира като „ среща на  тези, които поддържат безусловното кръвопролитие в Газа “. Марин льо Пен от крайнодесния Национален съюз обаче сподели, че ще взе участие и ще бъде в задните редици, в случай че нейното наличие е проблем.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР