Десетки хиляди пътници се очаква да пристигнат в Тайланд днес,

...
Десетки хиляди пътници се очаква да пристигнат в Тайланд днес,
Коментари Харесай

Тайланд се отваря за ваксинирани туристи от над 60 страни

Десетки хиляди пасажери се чака да дойдат в Тайланд през днешния ден, когато страната още веднъж се отваря за туристи след 18 месеца ограничавания поради пандемията.

Ваксинираните туристи от повече от 60 „ нискорискови “ страни имат право да влизат в страната и да избегнат карантината в хотели, съобщи BBC, представена от БГНЕС.

Предвижда се броят на туристите да скочи до 15 милиона през идната година, което ще донесе повече от 30 милиарда $ доходи.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Тайланд обмисля понижаване на периода на изолацията в хотели з...

Въпреки това огромна част от страната към момента е изправена пред ограничавания, като единствено към 42% от популацията е изцяло имунизирано.

Тайланд към момента записва съвсем по 10 000 новозаразени дневно.

„ Сякаш виждаме доста слаба светлина в края на тунела – не можем да работим от две години “, сподели екскурзоводът Чаягорн Боняпак пред BBC. Но той и неговите сътрудници екскурзоводи към момента не са се свързали с клиенти и туристически компании и може да отнеме месец, до момента в който обиколките се възстановят и стартират още веднъж.

„ Не знаем дали държавното управление в действителност може да отвори страната безпрепятствено, само че се надявам, че ще съумеят да го създадат. Много бихме желали да се върнем на работа още веднъж “, сподели екскурзоводът.

Пандемията на ковид удари стопанската система на Тайланд, която преди този момент привличаше над 40 милиона туристи годишно. Миналата година идващите туристи са намалели с над 80%.

Летищата, обслужващи Банкок и Пукет, са измежду тези, които се отварят за страни като Англия, Китай, Япония, Съединени американски щати и по-голямата част от Европа.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР