Десетки хиляди жени, загубили в скандала с пенсионната възраст, настояха

...
Десетки хиляди жени, загубили в скандала с пенсионната възраст, настояха
Коментари Харесай

Петицията на WASPI достигна 150 000, докато активистите настояват министрите от торите да спрат да се притесняват за компенсации

Десетки хиляди дами, изгубили в абсурда с пенсионната възраст, настояха министрите да спрат да се бавят и най-сетне да изплатят обезщетения.

Яростни деятели на WASPI споделят, че е " недопустимо " държавното управление да отсрочва, защото те предизвестяват, че хиляди жертви към този момент са умряли. Парламентарният и здравният омбудсман предишния месец откри, че измененията в държавната пенсионна възраст за дами, родени през 50-те години на предишния век, не са били обявени съответно.

В отчета се споделя, че засегнатите би трябвало да получат опрощение и обезщетение сред £1000 и £2950, ​​което коства сред £3,5 милиарда и £10,5 милиарда. Жертвите обаче споделят, че това не е задоволително и упорстват за по-висока сума.

Тори отхвърлиха да кажат дали ще платят отплата преди депутатите да излязат в великденската си почивка. Активистите пресмятат, че една наранена жена умира на всеки 13 минути - над 110 дневно.

Вече 150 000 поддръжници са подписали петиция с искане за незабавно гл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР