Десетки хиляди хора бяха евакуирани в по-безопасни райони, след като

...
Десетки хиляди хора бяха евакуирани в по-безопасни райони, след като
Коментари Харесай

Риск от наводнения след продължителната суша в Китай

Десетки хиляди хора бяха евакуирани в по-безопасни региони, откакто проливните дъждове усилиха риска от наводнения в Югозападен Китай, който през по-голямата част от лятото беше опустошаван от гореща вълна и суша, съобщи Асошиейтед прес.

Синоптиците предизвестяват за пороен дъжд в елементи от провинциите Съчуан и Чунцин най-малко до на следващия ден. Властите в мегаполиса Чунцин, който е в хълмист регион, издадоха предизвестие за неочаквани наводнения и за двата дни. От нощес управляващите реалокираха 61 000 души от Съчуан на по-безопасно място поради мощния дъжд през нощта, заяви Китайската централна телевизия. В село покрай град Гуанюан бяха регистрирани 18,8 сантиметра дъжд. Това е един от двата най-засегнати града от сушата в провинция Съчуан, съобщи Българска телеграфна агенция.

Промяната във времето донесе известно облекчение от жегата. Пълното електрозахранване във фабриките в Съчуан беше възобновено след две седмици на ограничавания, произлизащи от пониженото произвеждане на електричество от Водноелектрическа централа. Дъждът би трябвало да облекчи фермерите, чийто ориз, пикантен пипер и други култури изсъхват по време на продължителна суша, която пресуши съвсем изцяло публичните водохранилища.

Температурите надвишиха 40 градуса по Целзий. Метеоролозите считат, че това е най-силната гореща вълна в Китай, откогато през 1961 година стартира да се води статистика. Електрозахранването в Съчуан за комерсиална и промишлена приложимост е изцяло възобновено, сподели китайската медия. Търсенето на климатици е намаляло, защото температурите са се намалили, а преваляванията са почнали пълнят резервоарите на Водноелектрическа централа.

В Съчуан 80 % от електричеството се добива посредством ВЕЦ-ове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР