Десетки хиляди евро незнайно как са се оказали в тоалетните

...
Десетки хиляди евро незнайно как са се оказали в тоалетните
Коментари Харесай

Много странен случай в Женева! Полицията разследва канализациите на банка и три ресторанта до нея, задръстени с пари

Десетки хиляди евро неизвестно по какъв начин са се оказали в тоалетните и канализацията на клон на банка UBS в Женева. За случая стана известно, откакто купюри с номинална стойност от 500 евро са задръстили тръбите. Първите пари били открити преди няколко месеца в баня до банково вместилище, в което се намират стотици депозитни кутии, оповестява Daily Mail. Освен това, купюри са били открити в тоалетните на три ситуирани до банката ресторанта.

Също е известно, че келнер в пицария до банката е повикал полицията в ресторанта, откакто мъжката тоалетна се задръстила. Разследвайки повода, личният състав разкрил, че повредата е породена от десетки нарязани купюри по 500 евро.

Изчистването на тръбите е коствало хиляди франкове, освен това служителите на реда и сега не престават да намират изцапани пари. Много от тях са били рязани с ножици, въпреки и в Швейцария това да е нелегално.

Подчертава се, че унищожаването на банкнотите не е закононарушение, само че прокуратурата въпреки всичко е решила да обясни събитията към случая.

„ Зад този случай се крие много по-голяма история. Засега се води следствие. Повече информация не можем да предоставим “, сподели представителят на Женевската прокуратура.

Според някои данни, парите са благосъстоятелност на незнайни испански дами. Адвокатът им към този момент се е явил в локалната полиция и е предложил да заплати сметката за изчистването на тръбите, само че не е дал никакви детайлности по отношение на случая.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР