Десетки хиляди американци в цялата страна протестираха през уикенда срещу

...
Десетки хиляди американци в цялата страна протестираха през уикенда срещу
Коментари Харесай

Хиляди на протест в САЩ заради оръжията

Десетки хиляди американци в цялата страна стачкуваха през уикенда против свободната приложимост на огнестрелни оръжия и честите прояви на принуждение с тях. Организатор е " Поход за нашия живот ". Групата за сигурност на оръжията, учредена от възпитаници, оживели от клането през 2018 година в гимназия в Паркланд, Флорида, събра най-вече недоволни във Вашингтон и Ню Йорк. Поводът за недоволството бяха двете стрелби предишния месец - в начално учебно заведение в Тексас, при която починаха 19 деца и двама учители, и в супермаркет в Ню Йорк, при която починаха 10 души.
В столицата протестиращите сложиха вази с цветя - по една за всеки, погубен с огнестрелно оръжие в Съединени американски щати през 2020 година " Защитете хората, а не оръжията " и " Страхът няма място в учебните заведения " бяха част от лозунгите, издигнати от участниците в шествията.
" Стига толкоз! ", съобщи кметицата на Вашингтон Мюриъл Баузър по време на втория " Поход за нашия живот " в нейния град. " Говоря като кмет, като майка, приказвам от името на милиони американци и американски кметове, които упорстват Конгресът да си свърши работата. А работата му е да ни отбрани, да отбрани нашите деца от принуждение с (огнестрелно) оръжие ", сподели тя.
Много протестиращи се събраха и в Ню Йорк, демонстрации имаше и в други градове.
Контролираната от демократите Камара на представителите одобри необятен пакет от оферти, който включва повишение на възрастта при закупуване на полуавтоматични оръжия от 18 на 21 години. Партията обаче не разполага с нужните 60 гласа, с цел да го прокара в Сената. Те имат поддръжката на президента Джо Байдън.
Противниците на по-строгите правила, измежду които е и някогашният президент Доналд Тръмп, постоянно показват всеобщите стрелби като проблем на психологичното здраве, а не на режима за продажба на оръжия. Те упорстват, че с измененията ще се лишават обезпечени конституционни права на отбрана.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР