Десетки граждани вече се събират в подкрепа на протестиращите майки

...
Десетки граждани вече се събират в подкрепа на протестиращите майки
Коментари Харесай

Майките не отстъпват, блокираха движението пред Министерски съвет!

Десетки жители към този момент се събират в поддръжка на протестиращите майки от самодейността "Системата ни убива ", които преди три дни желаеха оставката на Валери Симеонов. Протестиращите са пред постройката на Министерски съвет, където блокираха придвижването.

Протестът беше плануван в петък поради изявление на Симеонов пред личната му телевизия, в което той назовава майките „ кресливи дами, които спекулират с децата си, и манипулират обществото, като изкарват сякаш болните си деца в зной и в дъжд “.

На митинга има обичайни черни флагове. Основните уредници са с черни лепенки на устите, които са знак на това, че "кресливите " съгласно вицепремиера майки, през днешния ден няма да крещят.
Още в петък майките обявиха подготвеност да останат на митинга до момента в който Валери Симеонов не реши да си подаде оставката. Ако това не се случи, те ще търсят отговорност от премиера Бойко Борисов, той да му я изиска. Ако министър-председателят не го направи те ще изискат оставка на цялото държавно управление.

Засилено е наличието на жандармерията към Партийния дом, само че към този момент придвижването се реализира обикновено.

Междувременно вицепремиерът Валери Симеонов разгласи, че ще подаде оставката си, единствено в случай че му бъде поискана по едно и също време от премиера Бойко Борисов и водачите на Вътрешна македонска революционна организация и Атака Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Той съобщи още, че ще продължи да споделя истината, както е направил в изявлението си за "кресливи дами " и "уж болните деца ".

Бизнесът в лицето на четирите национално представителни организации застана срещу оставката на Валери Симеонов и съобщи подготвеност за контрапротест против планувания за през днешния ден митинг на майките от Системата ни убива, съобщи Дарик.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР