Десетина души, сред които журналисти, бяха задържани при протест в

...
Десетина души, сред които журналисти, бяха задържани при протест в
Коментари Харесай

Десетина задържани, сред които журналисти, по време на протест в Минск снощи

Десетина души, измежду които публицисти, бяха арестувани при митинг в беларуската столица Минск нощес - по-малко от два месеца преди президентските избори в страната, съобщи Франс прес.

Стотици хора, някои от които с високоговорители, се включиха в неразрешената проява в центъра на града, заяви правозащитният център "Вясна ". Протестът бе проведен от опозиционери, които желаят да бъдат позволени до присъединяване в президентските избори, на които президентът Александър Лукашенко, който ръководи Беларус с желязна ръка от 1994 година, ще се бори за шести следващ мандат на поста.

Десетина индивида, измежду които публицисти от задгранични медии, бяха арестувани, видяха репортери на Франс прес на място. Журналистите от Радио "Свободна Европа " и полската телевизия Белсат бяха освободени няколко часа по-късно. Подобни митинги съгласно "Вясна " е имало през вчерашния ден и в други беларуски градове, заяви Българска телеграфна агенция.

Беларуският президент упрекна Москва и Запада, че се пробват да дестабилизират страната му

В същия ден беларуският президент упрекна Русия и Запада, че се пробват да дестабилизират страната му.

Днес всички геополитически ползи се концентрират върху Беларус, както от Изток, по този начин и от Запад, сподели Лукашенко на държавно съвещание. Той увери, че е съумял да провали този "план от огромен мащаб ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР