Десетилетия от изследвания показаха, че нашите отношения със социалните медии

...
Десетилетия от изследвания показаха, че нашите отношения със социалните медии
Коментари Харесай

7 причини защо е трудно да изтриете профила си от Фейсбук

Десетилетия от проучвания демонстрираха, че нашите връзки със обществените медии почиват на симбиоза. Хората ги харесват главно поради изгодите от тяхната приложимост: бягство от физическата действителност, релаксация и връзка и компания. Колкото повече ги употребяват, толкоз повече изгоди изпитват. Но в тази ситуация с онлайн медиите, точно потребителите обезпечават данните на медиите, които им разрешават да доставят тези изгоди. Мрежите извличат моделите и ценностните системи на потребителите си по този начин, че да напаснат техния обществен опит в мрежата по най-благоприятен метод и да задоволят техните психически потребности. Социалните мрежи употребяват психическите потребности и трендове на хората и тъкмо за това е толкоз мъчно да се откажем от тях.

Ето и 7-те съответни вида аргументи за това:

Поддържане на другарствата

Колкото повече натискате другите бутони в мрежата, толкоз по-здрави са вашите обществени другарства. Мрежата разрешава с относителна лекост и експедитивност да се поддържат доста на брой другарства и познанства.

Изграждате облика за себе си по този начин, както желаете

Колкото повече разкривате от живота си, толкоз по-големи са възможностите за построяването на сполучлив обществен облик на вашия Аз. Вие може и да управлявате усещанията на другите за вас, пардон, за вашето виртуално “аз ”.

Наблюдавате всичко

Колкото по-активни сте в мрежата, колкова повече информация получавате за другите и за техния живот. Именно тази опция обезпечава едно от най-силните задоволения от потреблението на мрежата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР