Десетилетие след последната финансова криза вниманието е твърде фокусирано върху

...
Десетилетие след последната финансова криза вниманието е твърде фокусирано върху
Коментари Харесай

Огромният дълг в света подкопава стабилността

Десетилетие след последната финансова рецесия вниманието е прекомерно фокусирано върху това, което централните банки могат да създадат, с цел да предотвратят нова рецесия. Това обявиха анализатори на компанията Swiss Reinsurance пред Bloomberg.

Според Джеръм Хейгли, основен икономист в Swiss Reinsurance, би трябвало да се лимитират терзанията за нуждата от тласъци от страна на централните банки. По думите му по-скоро политиците би трябвало да съсредоточат напъните си върху усилването на устойчивостта на стопанската система, с цел да може тя да устоя на бъдещи шокове. Това ще изисква структурни промени и регулаторни промени, които да подкрепят растежа на капитала на частния бранш, акцентира още Хейгли. Според него големият дълг в света, растежът на негативната възвръщаемост и ниските темпове на напредък подкопават сходна непоклатимост.

"Всички мислят, че инфлацията е мъртва. Но не е. Имаме инфлация в цените на активите ", означи икономистът на Swiss Reinsurance и посочи, че пазарите са се трансформирали в главните бенефициенти в десетгодишния интервал след последната финансова рецесия. Докато международната стопанска система е повишена с по-малко от половината от темпото на типичното възобновяване, показателят Standard & Poor's 500, който Хейгли показва, че нормално нараства 1.7 пъти през десетилетието след рухването му, демонстрира, че рентабилността е повишена четирикратно от 2009 година до през днешния ден. Джеръм Хейгли предвижда 35% късмет за криза в Съединени американски щати. Според него в отговор на идната световна криза евентуално ще е нужна композиция от фискална политика и политика на централната банка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР