Десети ден продължават протестите на миньори и енергетици от комплекса

...
Десети ден продължават протестите на миньори и енергетици от комплекса
Коментари Харесай

Десети ден блокади заради протеста на енергетици и миньори

Десети ден не престават митингите на миньори и енергетици от комплекса " Марица-изток ". Остават блокадите на автомагистрала " Тракия " при Стара Загора, на пътя Стара Загора-Димитровград, Прохода на републиката и Подбалканския път при Гурково. От през днешния ден протестиращите се готвят и за ефикасни протестни дейности. Това решение беше взето на неподготвено заседание на Автомагистрала „ Тракия “ край Стара Загора. Основното им искане остава проектът за обективен преход да бъде изтеглен и модифициран.

След повече от час полемики протестиращите миньори и енергетици взеха решение.

" Ние ще продължим митинга на автомагистрала Тракия и на Хаинбоаз 2.51 в това време 2.56....3.29 започваме да събираме подписка,която да бъде подготвена за последващите ни дейности, в случай че не бъдем чути за ефикасни протестни дейности ", сподели Бисер Бинев от КТ " Подкрепа ".

По информация на синдикалистите в протестните дейности на Автомагистрала Тракия присъствено вземат участие сред 300 и 500 миньори.

" Една част са на работа, друга са след работа, друга част са преди работа. Когато има ефикасни протестни дейности, тогава ще сме всички ", сподели един от протестиращите.

" Аз нямам нищо общо, не съм миньор, мнението ми е, че митингът би трябвало да бъде подсилен от всички. "

Взетите решения на автомагистралата срещнаха поддръжка и утвърждение и в другия лагер на протестиращите при прохода на републиката.

" И самите блокади и самата стачка, която приготвят сега нашите синдикални водачи трябваше доста от дълго време да се случи това, тъй като към този момент няма никакъв излаз. "

" Много ще ми е забавно какво ще стане, в случай че спре даже за мъничко единствено Топлоелектрическа централа 2 -сриване енергийната система непосредствено на страната. "

За да стартира ефикасна стачка, би трябвало да се съберат над 3400 подписа от миньорите, и на над 50% от работещите в Топлоелектрическа централа – 2, след което ще бъде оповестена и датата. До тогава блокадите остават. А в четвъртък се приготвя народен митинг.

Автор: Мариела Хубинова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР