Десетата национална конференция на ДПС ще се проведе на 26

...
Десетата национална конференция на ДПС ще се проведе на 26
Коментари Харесай

ДПС избира ново ръководство през април догодина

Десетата национална конференция на Движение за права и свободи ще се организира на 26 април 2020 година, което съответствува с 30-годишнината от правосъдната регистрация от партията. Това заяви водачът на Движението Мустафа Карадайъ на брифинг пред публицисти след съвещание на Централния съвет на партията.

Той изясни, че на Националната конференция следващата година ще се вършат промени в устава, ще се одобряват програмни документи. Ще се избере нов Централен съвет и централно управление. "Най-нормално е да има конкуренция на националната конференция през април следващата година ", посочи водачът на политическата групировка и добави, че предстоят доста събрания на партията. По думите му всеки член в Движение за права и свободи е пълноправен да избира, да бъде избиран и да предлага.

До 19 април би трябвало да бъдат показани предложенията за промени в устава.

Карадайъ прикани всички партии да се преборят с арогантността и цинизма в ръководството, както и с разделянето и опълчването, с цел да се подсигурява демократичното развиване на страната, да бъдат направени нужните промени и да се осъществя ускорено догонващо развиване на България. Той прикани към разговор за гарантиране на нулева приемливост към насилието над дами и деца, в името на закрилата на правата на индивида и на всички български жители.

Лидерът на Движение за права и свободи уточни, че на съвещанието на Централния съвет в бил изработен изчерпателен, градивен и "много добър за партията " разбор на резултатите от локалните избори. "ДПС влезе с общо 47 кметове на общини, определени са 916 общински съветници и 681 кметове на кметства. "Няма друга политическа партия, която и на парламентарни избори, и на локални избори да има идентичен резултат в партийния избор ", акцентира той.

Карадайъ обаче установи, че има оттегляне от демокрацията. "Различни бяха мненията в общините за правене на изборите " съобщи водачът на партията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР