Десет записа бяха въведени в Залата на славата на наградите

...
Десет записа бяха въведени в Залата на славата на наградите
Коментари Харесай

Guns N` Roses и Лорин Хил - в Залата на славата

Десет записа бяха въведени в Залата на славата на премиите " Грами " след двугодишен интервал, в който Залата беше сложена на пауза за преоценка. Както и преди, тазгодишните избраници са еклектични и широкообхватни, в това число няколко, които изиграха основна роля в основаването или популяризирането на поджанрове – " The Miseducation of Lauryn Hill " (нео-соул), „ I Feel Love “ на Дона Съмър (EDM) и " 3 Feet High and Rising " на Де Ла Соул (алтернативен хип-хоп).

По време на интервала на спирането бяха направени няколко промени. Броят на въведените записи е намалял доста от досегашните 25 и 30 през предходните години. И до момента в който предходните тимове на отличниците съвсем непроменяемо включваха митове като The Beatles и Ела Фитцджерълд, всички тазгодишни избраници влизат в Залата за първи път.

Друга смяна е, че до момента въвежданите в Залата записи бяха съобщавани единствено със публикации в пресата. Тази година обаче ще бъдат празнувани уместно с концерт на годишната церемония вечер " Залата на славата на " Грами ", огранизирана от музея на премиите на Американската звукозаписна академия. Събитието ще се състои на 21 май в Лос Анджелис.

Тазгодишният клас от отличници включва шест сингъла и четири албума.

И четирите албума са дебютните на съответните актьори, в тази ситуация на Hill става дума за нейния солов дебют. Трите други отличени албуми са едноименният албум на Buena Vista Social Club, " Appetite for Destruction " на Guns N’ Roses и " 3 Feet High and Rising " на Де Ла Соул. (Интересното е, че Хил към момента не е издала различен албум, а Buena Vista Social Club се разпаднаха, без да го създадат.)

По отношение на триумфа, който са постигнали, въведените в Залата на славата на " Грами " се разграничават доста. Така да вземем за пример " Appetite for Destruction " има два диамантени документа (продадени 18 милиона копия), а " The Miseducation of Lauryn Hill " е с един диамантен документ (10 милиона).

В листата обаче е и сингъла “You Don’t Miss Your Water ” на Уилям Бел, който доближи едвам 95 място в американската ранглиста Billboard Hot 100.

Също по този начин някои от въведените записи имат редица награди " Грами " - " The Miseducation of Lauryn Hill " печели в категорията за албум, а “What a Fool Believes ” на Doobie Brothers печели грамофонче за запис и ария. Но други въобще не са получавали даже номинация, в това число " Appetite for Destruction " и “I Feel Love ”.

Залата на славата на " Грами " е основана през 1973 година, с цел да уважи записи, които са били издадени преди основаването на премиите Грами през 1958 година Условията за присъединяване скоро по-късно са изменени, с цел да се разреши всеки запис, публикуван преди минимум 25 години да има късмет да бъде включен в Залата. Заедно с тазгодишните 10 новобранци, описът към този момент включва 1152 записа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР