Десет от водещите клубове в страната - ЦСКА, Левски, Хебър,

...
Десет от водещите клубове в страната - ЦСКА, Левски, Хебър,
Коментари Харесай

Факт е: Волейболният елит поиска смяна на ръководството във федерацията

Десет от водещите клубове в страната - ЦСКА, Левски, Хебър, Добруджа, Марек, Дунав, Пирин Разлог, Черно море и Славия при мъжете и първенецът при дамите Марица упорстват за привикване на изключително общо изборно заседание, на което да се гласоподава оставка на 76-годишния Данчо Лазаров.
„ Аз не се усещам удобно, когато би трябвало да приказвам. Поканихме ви да обявим основаването на предприемчив комитет, целящ да провокира изключително общо заседание на БФВ и на него да се избере нов ръководител на Управителния съвет, както и нови членове. Смятаме, че е извънредно време да имаме една работеща федерация, която да спре спускането по нанадолнището в българския волейбол. В общи линии, ние имаме вяра, че имаме потребност от федерация, която се грижи за клубовете, която подкрепя съответно работещите клубове. И една федерация, която да насочи напъните си към ДЮШ, тъй като всички виждаме резултатите на представителните тимове, само че тези резултати бяха заложени в миналото”, стартира Владо Николов.

„ Вярваме, че имаме потребност от федерация, която да бъде правилен сътрудник към всички, с които е ангажирана – клубове, национални тимове, спонсори и фенове”, добави Владимир Николов.

„ Ще бъде доста мъчно да се свика това общо заседание. Както сподели Сашо, се пращат знайни и незнайни емисари, които заплашват клубове. Предлагат се материални облаги на други такива, а най-страшното е, че на това заседание ще участват 30 „ мъртви” клуба, които са там единствено да гласоподават. Точната численост ще я имаме скоро, само че не са един и два, а повече от 20. Те не развиват активност, а имат право на глас. Отправям апел към всички хора, които се занимават с волейбол. Не се опасявайте и не се поддавайте на провокации. Гласувайте за това, което мислите, че е по-добро”, сподели още Владо Николов.

За рекет и изнудване към клубовете алармира Сашо Попов

„ 130 клуба би трябвало да гласоподават. Ясно е защо направиха събранието на 20-и декември, с цел да махнат Любо Ганев от УС и да не може да бъде претендент на опозицията. Ние търсим човек върху, който да се обединим и да извърши смяната, която желаеме. Те не могат да махнат целия директорски съвет. Ние не сме задоволително опитни като господин Лазаров в тези апаратни игри. Опитахме се и разбрахме, че тези номера ги използва и употребява съвършено. Ще опитаме да минимализираме тези планове, които по този начин или другояче ги знае, само че Владо сподели – мъчно е.

„ Обединили сме се на 99% клубовете в Суперлигата, само че нашият глас е същият като тези „ мъртви” тимове ", допълниха от Изпълнителния комитет. „ Един човек в този момент води всички неща във волейбола – Станислав Николов. На обособените постове разнообразни хора напуснаха, а федерацията чака накъде ще задуха вятъра. Зная от първо лице, че треньори, статистици и физиотерапевти им се дължат над 100 хиляди лв.. Това е единствено при мъжете - при дамите, не зная ".

„ Със сигурност знам за треньори, които повече от пет години им се дължат пари от БФВ. Да, Камило Плачи има да взима две заплати – неприемливо е. От Левски има четири момчета, които тази година работиха в националния. Четиримата имат да взимат пари и заплати, и то повече от една, което е… Очевидно е, че федерацията, в лицето на Лазаров, не се оправя с финансите. Дължат се пари на всички клубове, на хотели, на снабдители и оправданието е няма пари”, подчертава още Владо Николов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР