Десет от най-големите петролни и газови компании в света разширяват

...
Десет от най-големите петролни и газови компании в света разширяват
Коментари Харесай

Петролните компании разширяват кампанията за откриване на метан в развиващите се икономики

Десет от най-големите петролни и газови компании в света уголемяват акция за сателитно наблюдаване за разкриване на излъчвания на метан в разрастващите се стопански системи след откриването на 26 огромни течове на затоплящия планетата газ над Казахстан, Египет и Алжир.

Инициативата за климата на петрола и газа, която включва Shell, Saudi Aramco и ExxonMobil измежду своите членове, сподели пред Financial Times, че възнамерява да удължи своята едногодишна мониторингова акция, която завърши през август 2023 година в седем или осем нови страни. Твърди се, че акцията към този момент понижава излъчванията на метан.

Към октомври 2023 година двама оператори в Казахстан и Алжир са запушили три огромни източника на метан, които дружно отделят 3200 кг метан на час или еквивалента от часовите въглеродни излъчвания от съвсем 4 000 автомобила, задвижвани с бензин.

OGCI се ангажира с четири оператора, с цел да откри решения за оставащите източници на излъчвания, съгласно отчет, който би трябвало да бъде оповестен в понеделник на CERA...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР