Десет общински болници са пред фалит. Това обяви Димитър Бранков

...
Десет общински болници са пред фалит. Това обяви Димитър Бранков
Коментари Харесай

10 общински болници фалират до Нова година

Десет общински лечебни заведения са пред банкрут . Това разгласи Димитър Бранков от Българската стопанска камара (БСК) по време на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС) в Министерския съвет (МС).

Още в границите на тази година се чака те да банкрутират. Тези лечебни заведения имат отговорности към снабдители, както и за заплати на личния състав.

31 са държавните и общински лечебни заведения , които са в тежко финансово положение, по думите на Бранков.

Доктор Неделчо Тотев, от Сдружението на общинските лечебни заведения, предизвести, че огромна част от общинските и държавни лечебни заведения ще спрат да действат след Нова година след повишение на минималната работна заплата с 10%.

24 милиона лв. са неизплатените средства на 31 лечебни заведения . 12 милиона лв. са просрочията. От години се опитваме да спрем разрухата в общинското опазване на здравето, показа лекар Тотев.

 Медиците от Ловешката болница са в предупредителни протестни дейности
Медиците от Ловешката болница са в предупредителни протестни дейности

Здравният министър изискал пролонгация, с цел да откри решение

2 милиона души са консуматори на общинското опазване на здравето, стана ясно от думите му. Освен това изоставаме с легловата болнична база спрямо Европейски Съюз. Общинските лечебни заведения запълват легловия вакуум. Доктор Тотев показа, че тази информация не е опасност, а действителните обстоятелства .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР